VANT MELODI GRAND PRIX: Israelske Netta Barzilai. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Melodi Grand Prix arrangeres i Tel Aviv

Det ble ikke «Neste gang, Jerusalem», som Netta Barzilai ropte fra scenen etter at hun vant Melodi Grand Prix tidligere i år. Konkurransen skal avholdes i Tel Aviv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det blir kjent gjennom en pressekonferanse fra Eurovision TV torsdag formiddag. Det ville vært kontroversielt å arrangere Melodi Grand Prix i den delte byen Jerusalem, som det offisielle Israel ønsket, men det skjer altså ikke.

Beslutningen er tatt av Eurovision Song Contest Reference Group, en styrelsesgruppe, etter at den israelske kringkasteren KAN ble bedt om å presentere minst to potensielle kandidater.

Det har allerede oppstått en kampanje for å boikotte neste års Melodi Grand Prix-finale i Israel, et opprop også mange norske artister har skrevet under på.

Les også: Artister fra hele Europa vil boikotte Eurovision i Israel

Jerusalem og Eilat var også på bordet som aktuelle kandidater, heter det i pressemeldingen. Tel Aviv er Israels nest største by, med over 400.000 innbyggere, og kjent som en liberal by.

Semifinalene vil gå av stabelen 14. og 16 mai, mens finalen kommer til å arrangeres 18. mai.

– Vi vil takke de israelske byene som kom med forslag om å være vert for MGP 2019, og KAN som bidro som ekspert og hjalp oss med den endelige beslutningen, sier Jon Ola Sand, toppsjef i EBU i pressemeldingen.

Tel Avivs borgermester Ron Huldai er svært fornøyd med å få være vertskap for Melodi Grand Prix.

– Melodi Grand Prix passer perfekt for vår by, som har blitt hyllet internasjonalt for sin pulserende energi, kreative kraft, livlige kulturscene og for vår feiring av frihet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder