MOR OG SØNN: Kanye West og moren Donda på Grammy Awards i Los Angeles i 2006, året før hun døde. Foto:Reed Saxon,AP

Kanye synger om død mamma - får hjelp av Macca

Paul McCartney bidrar på Kanye Wests nye låt, der rapperen legger ord i munnen på moren som døde for syv år siden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

KANYE WEST

Den amerikanske rappestjernen lanserte ny låt på nyttårsaften – en ballade med religiøst budskap i form av en slags tale til seg selv fra moren som brått gikk bort i 2007, bare 58 år gammel.

Låten, som har tittelen «Only One», skiller seg fra repertoaret til den vanligvis frekke og kontroversielle 37-åringen. For her er det en sjelden følelsesladet West som rapper fra hjertet.

AKKOMPAGNERER: Sir Paul McCartney. Foto:Dan Harr,Ap

Sangen handler om moren Donda West som fra himmelen ser ned på sønnen. Med på balladen, som er den første fra West på halvannet år, er Beatles-legenden Paul McCartney (72) på piano. Han har også vært med på å skrive låten.

Om engler

«As I lay me down to sleep/ I hear her speak to me/ Hello Omari, how you doing?I think the storm ran out of rain, the clouds are moving/ I know you’re happy, cause I can see it», starter låten.

Omari er Wests mellomnavn.

KONE OG DATTER: Kim Kardashian og lille North på et bilde fra mai 2014. Foto:Reuters,

«Hello my only one, just like the morning sun/ You'll keep on rising til the sky knows your name», heter det i refrenget, hvor moren ifølge låtteksten sier at hun har snakket med Gud, som har sendt engler ned til Kanye.

«You asked for one, and you got two», lyder en strofe som henviser til Wests kone, Kim Kardashian (34), og deres halvannet år gamle datter North.

«Next time when I look in your eyes/ We’ll have wings and we’ll fly», synger West med det som fremstilles som morens budskap.

Hør låten i sin helhet på YouTube

Den håndskrevne låtteksten kan leses på Wests egen hjemmeside.

Helt til slutt rundes sangen av med «Tell Nori about me» gjentatte ganger.

STJERNEPAR: Kanye West og Kim Kardashian. Foto:Eugene Gologursky,Afp

Samarbeidet med McCartney skal ha blitt innledet på nyåret i fjor, og låten skal ha blitt til i en bungalow i Los Angeles, hvor de to skapte den sammen, skriver nettstedet Complex.com.

Får kona til å gråte

New York Post skriver at «Only One» er Kim Kardashians favoritt blant ektemannens låter.

– Kanye følte det som om moren sang gjennom ham til vår datter. Jeg gråter hver gang jeg hører den, sier Kardashian, som giftet seg med West i mai 2014.

Donda West var ofte med sønnen på fester og prisutdelinger. Hun døde under en operasjon på et sykehus i Los Angeles.

Enebarn

Rapperen, som var enebarn, har i mange intervjuer opp gjennom årene snakket varmt om sitt tette forhold til moren, som oppdro han alene. Kanyes far forlot familien da sønnen var bare tre år gammel.

Moren var også inspirasjonen bak Kanyes sang «Hey Mama», fra albumet «Late Registration».

«Hey mama, jeg vil skrike så høyt jeg kan for deg, for jeg er så stolt av deg. Jeg er så glad for alt du tillot meg. Jeg vil bare at du skal være stolt av meg», synger West i sangen fra 2005.

Mamma West tok sønnen i forsvar da kritikere hevdet tekstene hans var for negative. Kort tid før hun døde lanserte hun boken «Raising Kanye: Life Lessons from the Mother of a Hiphop Star».

Også Kim Kardashian innleder det nye året med et spesielt utspill. I en rekke Twitter-meldinger tar 34-åringen oppgjør med en rekke falske rykter.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder