11 ÅRS TRADISJON: Helt siden 2001 har Spellemann delt ut priser i kategorien beste hiphop, som her da Paperbopys vant i 2006. Foto: NTB Scanpix

Spellemann kutter hiphop-prisen

Spellemann forklarer kategori-vrakingen med at de ikke har fått inn nok påmeldte kandidater.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Spellemann // Hjem

Til tross for at Norge har hatt en rekke suksessrike hiphop-utgivelser i år, får ikke hiphop-genren en egen kategori under Norges eneste musikkprisutdeling 23. mars neste år.

Hverken Vinni, som sjarmerte Norge gjennom «Hver Gang Vi Møtes», eller Karpe Diem, som nylig toppet lista over VG-anmeldernes albumfavoritter, får sjansen til å smykke seg med Spellemann-trofeet for årets beste hiphop.

Skyldes ny grense

Spellemann-komiteen bekrefter overfor Dagbladet fredag kveld at det for første gang på 12 år ikke kommer til å deles ut noen hiphop-pris.

Styreleder i Spellemann, Marte Thorsby, sier til Dagbladet at det i år er satt en grense på minimum tolv påmeldte utgivelser for å opprettholde en kategori. Og i år har det altså ikke kommet så mange kandidater.

Marte Torsby forteller videre til avisen at kategori-kuttingen har blitt dårlig mottatt i hiphop-miljøet.

- Vi er ikke noe glad for dette vi heller, det må jeg få presisere. Men vi mener det må være et visst antall utgivelser påmeldt, for å opprettholde konkurranseelementet i Spellemannprisen, sier hun til Dagbladet .

KRITISK: VGs musikkjournalist Thomas Talseth. Foto: Frode Hansen

VGs ekspert: - Snålt

Thomas Talseth, musikkekspert i VG, har lite til overs for beslutningen.

- Dette er et leit eksempel på at Spellemann snubler i eget regelverk. Med såpass mange høyprofilerte rapalbum i 2012 blir det veldig snålt at utdelingen for dette året ikke har en egen pris for sjangeren, mener Talseth - som i forrige uke kritiserte Spellemann for å være «sidrumpa og baktung», spesielt med tanke på den sene datoen.

LES OGSÅ: Skandaløst baktung Spellemann

Fristen for å melde på kandidater til neste års Spellemann, gikk ut 16. desember.

Gunnar Greve, kjent blant annet som «Idol»-programleder og manager for artister som Lars Vaular og Vinni, sier til avisen at Spellemanns avgjørelse er «trist, bakvendt og høl i huet»

LES OGSÅ: Greven av norsk hiphop

Hva mener du? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Tidligere i høst ble det klart at Spellemann også kutter de til dels omstridte kategoriene «Beste mannlige» og «Beste kvinnelige artist» .

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder