BRENNHET: Kygo er aktuell for superfestivalen Coachellla. Her fra Findings på Bislett Stadion. Foto:FRODE HANSEN/VG,

Norske artister til prestisjetung musikkfestival

Superfestivalen Coachella i California har sluppet line-upen og blant artistene som opptrer er tre nordmenn.

  • Andrew Mukuria

Artikkelen er over fem år gammel

Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, Magnus August Høiberg, alias Cashmere Cat, og Terje «Todd Terje» Olsen står alle på listen over artister under Coachella-festivalen som går over to helger i april i California.

Nordmennene vil dele scene med store navn som AC/DC, Jack White, Drake og David Guetta.

Kygo hadde et fantastisk år i 2014. 23-åringen fra Bergen signerte i juli kontrakt med Sony Music og låtene hans har blitt streamet over 100 millioner ganger.

Han toppet VG-lista i syv uker med den populære remiksen av «Younger» - som Seinabo Sey senere takket for. Han har lagt ut en rekke remikser gratis på Soundcloud, hyppig delt på blogger verden over.

Den unge bergensartisten har tidligere opptrådt på festivaler som TomorrowWorld og Findings. Kygo gjorde også som Karpe Diem og a-ha gjort tidligere - selge ut Oslo Spektrum, med en konsert som VGs anmelder trillet en firer på.

Mange artister opplever at de er større i utlandet enn hjemlandet. Høiberg alias Cashmere Cat er defintivt i denne kategorien. Nå skal han varme opp for Ariana Grande under hennes kommende USA-turné. I fjor slapp han sin andre EP, «Wedding Bells».

Kygo og Cashmere Cat skal også spille på Ultra Music Festival i Miami, en av de største elektronika-festivalene i verden.

ELEKTRONIKASTJERNE: Terje Olsen er mest kjent under artistnavnet «Todd Terje». Foto:OLSEN RECORDS,

Spellemannprisen 2014 deles ut den 17. januar,og utelatelsen av Todd Terje sitt debutalbum «It's Album Time» har skapt kontroverser.

Albumet har fått meget gode kritikker, blant annet en sekser i VG, og har figurert på flere lister over 2014s beste album. Grunnen til at albumet er utelatt er fordi det ikke har blitt påmeldt. P3-programleder Christine Dancke mente at man like gjerne kunne legge ned Spellemann-kategorien.

Om ikke plata hans nomineres til årets elektronika, kan de like godt droppe hele kategorien, sa hun til Dagbladet da nyheten ble kjent.

Les også

Flere artikler

  1. Regjerer VG-lista, men er ikke nominert: Kygo refser Spellemannprisen

  2. Kygos eventyrår!

  3. Todd Terje på norgesturné

  4. Kommentar: Ingen stopp for Röyksopp

  5. Todd Terje remikser Dolly Parton

  6. Kanye West overrasket festivaldeltagere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder