DET FØRSTE COMEBACKET: Aslak Hartberg, Esben Selvig, Sveinung Eide og Thomas Gullestad er gjenforent. Foto: Bjørn Wad

Klovner i kamp gjør comeback

Tåsen-rapperne returnerer, nesten syv år etter avskjedskonserten. Men kun for én kveld.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Klovner i kamp satte sitt preg på norsk hip-hop fra slutten av 90-tallet til avskjeden i 2006. Gruppen fikk Spellemannpris i Hip-hop-klassen i 2001, og siste album «Ørnen tek ikkje unga» kom i 2005.

Etter avskjedskonserten på Rockefeller i 2006, har bandet opptrådt én gang, under Roskildefestivalen i 2009.
Siden har det vært stille, og flere av bandmedlemmene har konsentrert seg om rockebandet Yoga Fire. Nå er de altså tilbake igjen, for én kveld på Sentrum Scene i Oslo 20. september.

- Vi har misforstått alt dette med skatt, så nå er kassa tom, fleiper Thomas «Finger'n» Gullestad, en av medlemmene i Klovner i kamp og legger til.

- Neida, det er flere grunner. Vi synes det var på tide med en nostalgi-konsert igjen, for vi må ikke glemme de gamle kunstene. Men det sprang ikke ut av ingenting, vi har fått en del forespørsler oppigjennom. Folk har tatt tatovering med tekstene våre og lagt det ut på sosiale medier. Selv om vi ikke har vært aktuelt med noe som helst.

«Finger'n» sier bandet ikke har planlagt noen ting utenom den ene konserten.

Selv planlegger han bryllup med Jenny Skavlan, men det er ikke for å få penger til dette han ønsker å stå på scenen igjen.

- Haha, nei, jeg har hørt bryllup er så sinnsykt dyrt så jeg har ikke turt å planlegge noen dato ennå. Jeg har pusset opp, så det er tatt mye tid og energi.

TØFFE KARER: Klovner i kamp feirer under Spellemann-utdelingen i 2002. Foto: Thomas Andreassen

Klovner i kamp har fortsatt som venner, og det har aldri vært noen «musikalske uoverensstemmelser».

- Vi følte vel bare vi hadde gått lenge i ring: Plate-konserter-plate-konserter. Det ble lite frihet til å gjøre annet, vi var «gift» med tre stykker til enhver tid. Alle var ikke enige at det var en god idé å legge det ned, så det var en følelsesladd avslutning.

- Men som vi sier i låten «Fra vugge til grav»: «Uansett hva som skjer er jeg klovn på livstid», sier Gullestad som er overbevist om at de som 70-åringer også kommer til å ha nostalgi-konsert.

Gullestad sier bandet er så rustne at han anslår det trengs øving én gang i uken fra juni, til konserten i september. Men da blir det orden på sakene.

- Det er en skrekkblandet fryd, mest fryd! Vi gleder oss til å levere et forrykende show, med 50 prosent musikk og 50 prosent sketsj og preik!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder