MANGE BIDRAG: Hele Sortland engasjerte seg i konkurransen om å få VG-lista til byen. Her er noen av bidragene som er blitt delt i sosiale medier. Foto: Privat

Derfor vant Sortland konkurransen om VG-lista

I dag ble det kjent at Sortland får besøk av det storslåtte VG-lista-showet i juli. Juryen mente byen var i egen klasse i den harde konkurransen.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel

I konkurransen, som er et samarbeid mellom VG og DNB, har det vært om å gjøre å skape størst engasjement i sosiale medier på en kreativ måte. Sortland er byen som fikk flest likes på Facebook og flest bilder på Instagram.

Juryen la også spesielt merke til Sortlands video der byen har mobilisert innbyggerne og ordføreren.

«VG-lista handler om musikk og musikkglede, og det skinner gjennom i videoen: vi har det gøy! Videoen er også spilt inn over flere dager, og hele byen er med. Videoen ser flott ut - men det viktigste er altså at det er musikkglede, stort engasjement og originalitet», heter det i juryens begrunnelse.

På bybildet som ble lagt ut på Facebook er det over 5.000 kommentarer, langt mer enn for noen annen by i konkurransen.

«Det er et enormt spenn i hva som er sendt inn, og det etterlates ikke noen tvil om at hele Sortland står bak #vglistatilsortland», skriver juryen videre.

- I sum ble det til slutt en enkel avgjørelse for juryen - og vi gleder oss vilt til å komme med VG-lista til byen, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.

Mer om

  1. VG-lista

Flere artikler

  1. Sortland vant kampen om VG-lista

  2. VG-lista-konkurransen «By X»: Musikkvideoen ville kostet over 200.000 kroner

  3. Finnsnes-folket insisterer: Vil ha VG-lista til byen

  4. Massivt engasjement rundt VG-lista-konkurranse

  5. VG-lista Topp 20: Lover spontankonsert i vinnerbyen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder