LAGER OPPRØR: Mediene har igjen fått Bieber på tann etter fyllekjøringen i januar, etter en video som har dukket opp hvor Bieber drar en vits. Foto: AP

Bieber sier unnskyld for rasistisk vits

Justin Bieber (20) har vært i hardt vær på grunn av en rasistisk vits i en fem år gammel video, men nå sier han unnskyld.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Videoen som britiske The Sun publiserte søndag viser en femten år gammel Justin Bieber som drar en rasistisk vits, som ikke blir tatt godt imot av mediene.

Saken og videoen har fått stor oppmerksomhet både i britiske og amerikanske medier søndag.

«Hvorfor er svarte mennesker redd for motorsager?», spør Bieber gjengen som sitter rundt ham i videoen.

En venn ber ham om ikke å fullføre vitsen.

«Ikke svar på det. Ikke si det», sier han, før Bieber sier:

«Run n***** n***** n*****».

En kvinne legger til at man kan bruke motorsykler i vitsen også.

Kilder som TMZ har snakket med sier at Bieber er «frustrert og lei seg» over at videoen har blitt offentliggjort, og at han vil kommentere den.

Og ved midnatt norsk tid, ble hans kommentar offentliggjort gjennom en uttalelse til Hollywood Reporter. Her sier Bieber at han er svært lei seg for at han har såret mange med vitsen sin.

-Som barn visste jeg ikke hvilken kraft som ligger i enkelte ord, og at de kan såre. Jeg trodde det var greit å gjenta slike ord, og innså ikke at jeg ved å gjøre det bidro til at sjikaneringen fortsatte, sier Bieber.

Han sier videre at han var et barn da, men at han nå er en mann som er klar over sitt ansvar, og at han aldri vil gjøre en slik feil igjen.

«Baby»-sangerens tidligere livvakt, Kenny Hamilton, tok til Twitter for å forsvare artisten tidligere søndag.

- Dersom noen er rasist eller dømmer deg så vet du det ut fra deres gjerninger. Ikke på grunn av en spøk en 15-åring forteller. Ja, han dro noen dårlige vitser og jeg vet at dersom han kunne ta det tilbake, så hadde han gjort det.

- Som en svart mann forteller jeg verden at Justin Bieber ikke er rasist. Jeg har kjent han siden han var 12 år gammel, og jeg kjenner hjertet hans.

The Sun skriver at Bieber og hans team har forsøkt å kjøpe videoen for å forhindre at den lekket ut, men uten hell. Klippet ble filmet i forbindelse med hans dokumentar «Never Say Never» som kom ut i 2011.

Det er ikke første gangen Justin Bieber er i medienes søkelys på grunn av dårlig oppførsel. I januar ble han og en kamerat arrestert for fyllekjøring i Miami, og flere bilder av ungpikeidolet som tilsynelatende røyker hasj har dukket opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder