MGP-AKTUELLE: Hanne Sørvaag (t.v.) er låtskriver til Didrik Solli-Tangen. Hun har også i 10 år vært en god venninne av Maria Haukaas Storeng. Foto: Fredrik Solstad, Scanpix og Mattis Sandblad

Didriks låtskriver heier også på Maria i MGP-finalen

Hanne Sørvaag starter nytt samarbeid med Maria til uken

(VG Nett) Hanne Sørvaag er ikke bare kvinnen bak MGP-favoritt Didrik Solli-Tangen. Hun er også god venninne til en av hans største rivaler.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hanne Sørvaag (29) har sammen med den svenske MGP-låtskriverkongen Fredrik Kempe (37) skrevet låten «My Heart Is Yours», som Didrik Solli-Tangen (22) i går sang seg rett til den norske MGP-finalen med i Skien.

Les og se VGTV: Didrik: - Jeg har sett bort fra favorittstempelet

Jubelen var derfor stor hos Hanne, som nok en gang får vist seg fram i en norsk MGP-finale. For svenske Kempe er ikke den eneste som kan skilte med lang MGP-fartstid. Selv om norske Hanne ikke har markert seg like sterkt i tet som sin svenske makker, er det femte gang hun er med i konkurransen.

SI DIN MENING OM DELFINALEN

Skrev for Tyskland

Første gang var i 2003 - i den norske finalen. I 2008 sto hun bak det tyske bidraget i den europeiske finalen i Serbia - jentegruppa No Angels «Disappear». Og i den norske finalen i fjor konkurrerte Hanne mot seg selv - med to låter. Da ble begge låtene knust av Alexander Rybaks «Fairytale», men nå kan Hanne oppleve sitt eget låteventyr sammen med Rybak-kompisen Didrik.

SE BILDENE FRA DELFINALEN

- Det var så gøy i går! Stemningen var fantastisk på nachspielet i Skien, sprudler Hanne til VG Nett dagen derpå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SANG SEG TIL FINALEPLASS: Didrik Solli-Tangen (t.v.) og trioen A1. Foto: Scanpix

MGP-rival og venninne

Da Didrik i går fikk Skien-publikummet til å koke, han kommer nemlig selv fra Grenland, var Maria Haukaas Storeng (30) på plass i salen. Maria hadde fra før av sikret seg plass i den norske finalen med låten «Make My Day».

Midt i jubelen over Didriks triumf fikk Hanne god tid til å snakke med Maria - som er hennes gode venninne fra studentdagene. Nå er de MGP-rivaler. Heller ikke det er første gang. Da Hannes låt representerte Tyskland i Serbia, kjempet Maria for Norge med «Hold On, Be Strong». Mens Maria sang seg til en femteplass, endte Tyskland langt ned på resultatlisten.

Vurderte MGP-samarbeid

Da VG Nett traff de to venninnene i Serbia i 2008, lekte de to med tanken på et MGP-samarbeid. Hanne kunne nemlig godt tenke seg å skrive for sin gode venninne. Men sånn ble det altså ikke. Men nå røper Hanne at de to under MGP-festen i Skien i går la planer for et annet samarbeid.

Platesamarbeid

- Vi tok opp igjen tråden og har faktisk avtalt å møtes i neste uke. Jeg kommer til å jobbe med Maria på hennes nye plate, betror Hanne til VG Nett.

- Kempe og jeg hadde begge en lang prat med Maria i går. Sist vi tre var samlet, var i Serbia. Det er det som er så morsomt meg Melodi Grand Prix - man vet aldri hvor det ender, sier Hanne.

Josteins MGP-blogg: - Didrik mot Keep of Kalessin

- De er klasseartister

- Men hvordan er det å konkurrere mot Maria nå igjen?

- Det er bare gøy! Jeg heier på Maria. Jeg ønsker henne alt det beste, men så ønsker jeg Didrik enda litt mer! sier Hanne.

- Begge er klasseartister som løfter låtene med sin tolkning, legger låtskrievren til.

Hanne forklarer at hun allerede på Bårdar Akademiet for ti år siden skjønte hva Maria dugde til.

- Det var krystallklart allerede på den tiden at Maria var en stor stjerne, sier Hanne.

- Har nok ikke landet

VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Didrik i dag.

- Han har nok ikke landet ennå, ler Hanne.

Heller ikke Maria har vært tilgjengelig for en kommentar.

Anerkjent i utlandet

Hanne, som også selv er plateartist, er bosatt i Stockholm. Hun har kontrakt med Universal i Sverige og London. Selv om Hannes navn ikke er så kjent i moderlandet, er hun et svært ettertraktet navn i utlandet. 28-åringen har blant annet skrevet låter for den amerikanske Idol-stjernen Katharine McPhee og boybandet Backstreet Boys. Hun kan også skilte med en andreplass på Billboard-lista i USA.

ALT OM MELODI GRAND PRIX

GRAFIKK - MGP GJENNOM 50 ÅR

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ RAMPELYS-NYHETER PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder