Eddie Murphy skal vitne for Jackson

FRISKUS: Michael Jackson er tydeligvis kvitt de fysiske plagene etter en ukes avbrudd i rettessaken mot ham. I dag var han strålende opplagt, og møtte fansen ulastelig sminket og antrukket. Foto: AP

- Jackson-sykdom ikke et komplott

(VG Nett) En tungt sminket Michael Jackson var tilbake i retten i dag med nyheten om at Eddie Murphy skal vitne i saken.

Artikkelen er over 15 år gammel

- Svært syk

Det var tirsdag i forrige uke at Michael Jackson i all hast måtte legges inn på sykehus. Han skal plutselig ha kastet opp i bilen på vei til retten, og hovedforsvarer Thomas Mesereau fortalte etterpå at klienten var «svært syk».

Da Jackson ikke møtte i retten begynte ryktene umiddelbart å gå om at sykdommen bare var et forsøk på å få utsatt rettssaken.

Bilder fra sykehuset viste en 46 år gammel superstjerne som hilste til fansen ved å vinke med en bamse ut av vinduet.

I dag var imidlertid en smilende Jackson tilbake i retten i Santa Barbara. Han lente seg ut av bilvinduet, pekte, smilte og vinket til fansen.

Juryutvelgelsen fortsetter

Juryutvelgelsen er ennå ikke over. Det skal plukkes ut 12 jurymedlemmer blant de 240 kandidatene som gjenstår.

Jurymedlemmene skal avgjøre saken der Jackson står tiltalt for seksuelt overgrep mot en 13 år gammel gutt, samt for å ha gitt gutten alkohol og holdt familien hans innesperret på Neverland. Superstjernen nekter all skyld.

Før utvelgelsen fortsatte i dag hadde dommeren i saken noen ord å si om Jacksons sykdom.

- Ikke komplott

Dommer Rodney S. Melville bekreftet at superstjernen faktisk har vært syk, og at avbruddet i saken ikke har vært del av et komplott for å få saken utsatt.

- Mr. Jackson var virkelig syk. Han hadde virkelig influensa, understreket dommeren.

- Jeg snakket med legen hans, og jeg ville ikke ha latt noen utnytte oss på den måten, sa Melville, som også avslørte at flere nye kjendisnavn nå er å finne på listen over personer som skal vitne for Jackson.

Både Macaulay Culkin, Eddie Murphy og Smokey Robinson skal i vitneboksen i tidenes kjendisrettssak, melder AP. Fra før av er det klart at Kobe Bryant, Diana Ross, Elizabeth Taylor og Jay Leno skal vitne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder