Mange arrangementer å velge mellom

PRØVENE ER I GANG: Tirsdag går den første semifinalen i arenaen. Her er Moldova fotografert under en av prøvene. Foto: AFP

Slik opplever du GP-festen gratis

(VG Nett) Melodi Grand Prix kan være en fest for folk flest. Og du må ikke betale for det.

  • Vidar Enerstvedt

Artikkelen er over ni år gammel


Finalen 29. mai ble raskt utsolgt, men nå dukker det stadig opp ledige billetter. Disse er imidlertid langt dyrere enn om du tar til takke med en semifinale eller en av generalprøvene i arenaen på Fornebu.

Konkurranse:Vinn billetter til finalen herSamleside:VG Nett følger Melodi Grand Prix

- Generalprøvene har jo samme fine stemning, og alle stiller i fullt kostyme. Men nerven som er i en direktesending mangler selvsagt. Siste generalprøve er også helt identisk med sendingen, og noe NRK har i reserve om det skulle skjære seg i direktesendingen, sier VG Netts MGP-ekspert Jostein Pedersen.

Mange bor på Plaza

Han har også flere råd til folk som ikke er interessert i å kjøpe seg plass i Grand Prix-festen. Ting trenger ikke å koste penger. For eksempel kan du ta en tur til Oslo Plaza, der mange av artistene bor.

HER BOR MANGE DELTAKERE: Oslo Plaza kan være et godt utgangspunkt for å oppleve deltakerne i Melodi Grand Prix på nært hold. Foto: Scanpix

- Resepsjonen her er et møtepunkt for mange artister, sier Pedersen, som ellers anbefaler et besøk i Popsenteret i gamle Schaus Bryggerier på Grünerløkka. Her er det blant annet øvingslokaler, og senteret har tyvåpnet som følge av Melodi Grand Prix.

- Her har de også utstilling, bar og pub, hvor de blant annet viser gamle finaler. Og alt er gratis, sier Pedersen.

Også på rådhusplassen skjer det mye. 21. mai starter den såkalte «Eurovision Village», som er et gratis arrangement for folk flest. Mer enn 30 land opptrer med låtene sine, og det blir konkurranser og annet.

Josteins MGP-blogg:Hvis hun er 17, er jeg prinsesse Ragnhild

Anbefaler webradio

Flere barer og puber har også ekstra Grand Prix-fokus i disse dager.

- Man kommer ikke utenom London pub, som er en homopub. Her er det jukeboks som spiller Grand Prix-sanger døgnet rundt, og det er veldig internasjonalt, forteller GP-Jostein.

GP-EKSPERT: Jostein Pedersen. Foto:

- Noe som også er gratis, og veldig populært, er ESCradio.com. De spiller rett og slett Grand Prix-musikk 24 timer i døgnet og du kommer øyeblikkelig i stemning, mener Pedersen.

MGP-Eva Rivas:- Jeg er ikke bare sexy

Ledige billetter

Om du skulle ønske å være med, finnes det også drøssevis av offisielle arrangementer som du kan betale deg inn i.

25. maiFørste semifinale i Telenor Arena på Fornebu. Billetter er tilgjengelig via Billettservice.no
NRK1 sender direkte fra klokken 21.00 til 23.00. VGTV går også direkte, uten å vise bilder fra selve showet. Jostein Pedersen kommenterer alle innslagene fra studio - sammen med Silje Pedersen fra minMote.

25. mai - 29. maiMGP-festival påLatter. Melodi Grand Prix forenes med humor i flere varianter.

26. mai
Denne dagen kan du velge mellom flere arrangementer. Deriblant Great Garlic Girls som går gjennom Grand Prix-historien på Latter, og en Grand Prix Sing Along på Soria Moria på Torshov.

27. maiAndre semifinale i Telenor Arena.
Billetter tilgjengelig via Billettservice.no.
NRK1 sender showet direkte fra klokken 21.00 til 23.00. VGTV går direkte med Jostein Pedersen, som kommenterer sangene som vises på NRK sammen med Silje Pedersen fra minMote.

29. maiFinaleshow i Telenor Arena på Fornebu. En rekke utesteder arrangerer Grand Prix-kveld, deriblant Sentrum Scene i Oslo sentrum. Her blir det ikke forhåndssalg, men først til mølla-prinsippet gjelder.
NRK1 sender finalen fra kl. 19.55 - 00.20. VGTV går også direkte denne kvelden med reaksjoner og analyser fra finalen.

Les mer om årets Melodi Grand Prix på de offisielle nettsideneeurovision.tv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder