Alexander: - Det var fantastisk da 12-poengerne ramlet inn

Publisert: Oppdatert: 17.05.09 03:01

Del saken på:

Lenken er kopiert
MUSIKK

MOSKVA (VG Nett) Alexander Rybak (23) er klar for å feste flere dager i strekk etter at han knuste poengrekorden i Melodi Grand Prix.

Den ferske vinneren av den 54. internasjonale finalen tok en knusende rekordseier i Moskva lørdag kveld - og sørget for at hele Norge fikk en fantastisk tjuvstart på nasjonaldagen.

VGTV:Se Alexanders ville feiring!Reporter flørtet med Alexander

Protokoll:Gratuler Alexander!

Se bildene fra seieren her!

Nordmannen - som har stjålet oppmerksomheten og overskriftene hele tiden han har oppholdt seg i Russland - fortsatte seiersshowet på nattens pressekonferanse. Til tonene fra «Fairytale» danset Rybak på bordet mens Frikar danset ellevilt med saltoer og kollbøtter, til stor jubel og applaus fra norsk og internasjonal presse.

Les også:Knusende seier!

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Det var fantastisk da 12-poengerne ramlet inn. Etter hvert skjønte vi at vi kom til å vinne, og da var det spennende å følge med på hvor mange poeng vi kom til å ende på, fortalte Alexander på spørsmål fra VG Nett.

Ikke tid til jenter

Alexander Rybak fikk hele 16 12-ere. Det er dobbelt så mange som Bobbysocks fikk i 1985. Den populære 23-åringen har vært ettertraktet blant jentene helt siden han ankom Moskva for snart to uker siden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Årets finale var i det hele tatt nesten ikke spennende. Allerede fra første stemme fikk Norge 12 poeng, og det fortsatte. Han sanket inn 12-poengere fra Spania, Hviterussland, Tyskland, Sverige, Island, Israel, Russland, Latvia, Litauen, Ukraina, Polen, Nederland, Estland, Danmark, Slovenia og Ungarn.

Det endte opp med 387 poeng. Da hadde Alexander Rybak knust alle tidligere MGP-rekorder. Den forrige rekorden tok Finland og Lordi i 2006 med 292 poeng.

Les også:Derfor «overfalt» hun Alexander

Skal vi tro den ferske MGP-mesteren kommer han ikke til å få mye tid til jenter den nærmeste tiden.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å ha tid til jenter nå, sa sjarmøren med et smil under pressekonferansen, men det stoppet ikke den hviterussiske TV-journalisten Alexa Pavlova fra å spørre om hun hadde en sjanse på nordmannen.

- Du hadde sjansen mens jeg var her, men nå reiser jeg jo, fleipet Rybak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gledesrus

Etter å ha ledd bort «frieriet» fortsatte Alexander med å svare på de mange spørsmålene fra pressen. 23-åringen er glad for at han snart får tid til å slappe av.

- Nå skal jeg feste i kveld og i morgen. Det skal bli deilig å ha litt fri, sa Alexander, som i spontan gledesrus inviterte alle som vil, til å komme og ønske ham velkommen på Gardermoen når han lander i Norge sent søndag kveld.

Rybak feirer den norske nasjonaldagen på den norske ambassaden i Moskva søndag. Der vil 23-åringen utvilsomt være æresgjesten på det som sikkert blir en kombinert feiring av kveldens seier, Alexanders bursdag tidligere i uken og 17. mai.

- Verdensstjerne

Norske artister hyller Alexander etter seieren.

- Jeg har samme følelse i magen som jeg hadde i 1985, da vi vant. Det er helt fantastisk. Gud for en glede, sier Elisabeth Andreassen til VG Nett.

Hun fulgte selvsagt tv-sendingen og sin turnékamerat Alexander Rybak lørdag kveld.

- Hele turnégjengen gratulerer ham. Vi har en ny verdensstjerne, sier Andreassen.

Bobbysocks-makker Hanne Krogh står og hopper på en bar på Manhattan som viser Grand Prix på storskjerm.

- Det er helt vanvittig her også. Folk fra hele verden er samlet her, og jeg var aldri i tvil om at han kom til å vinne ut fra reaksjonen til de andre som er her, sier Krogh til VG Nett.

Denne artikkelen handler om