SEIERSRUS: Margaret Berger var overlegen og knuste konkurrentene i lørdagens Melodi Grand Prix finale. Foto: Kyrre Lien / NTB

Kommentar: Margaret kan berge Norge

Det er ikke bare nordmenn som har lagt sin elsk på Margaret Bergers låt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

«I Feed You My Love» var på forhånd stor favoritt til å vinne Grand Prix, og etter hvert som stemmene ble talt opp var det fort klart at hitmakeren fra Hitra ville dra dette i land.

Bookmakerne fikk rett. De fleste jeg følger på Twitter også.
Og det er en kul låt, så for all del.

Den har også det en Grand Prix-vinnersang helst skal ha: Appell utenfor Norges grenser.

Både på YouTube og i Eurovision Song Contest-fanfora er stemningen rundt Margaret omtrent like elektrisk som låtens produksjon.

Hun har fans både hos ESC-gærningene og hos folk som bare er ute etter noe kick-ass pop å fylle ørene med.

Det britiske kvalitetssladder-nettstedet Popbitch er ikke kjent for å ta lett på ESC-musikken. For to uker siden satte de opp sine tre favoritter fra de nasjonale konkurransene så langt.
På førsteplass? «I Feed You My Love». Begrunnelse? «Classy electro pop.»

I den urbant orienterte svenske gratisavisen Metro skrev en journalist i går:

- Årets kanske häftigaste «svensklåt» i Eurovisionsschlagern. Margaret Berger, norsk «Idol»-stjärna, gör så fräck och sprakande electropop att Depeche Mode kan ställa sin nya singel i skamvrån. Tar det för givet att favoriten vinner finalen av Melodi Grand Prix i Oslo på lördag.

Norge har et langt og problematisk forhold til broderfolket i ESC-sammenheng, men vi skal huske på hvilket land som bestemmer i nordisk pop, og ta det til oss når svenskene applauderer vårt bidrag til finalen som finner sted på deres hjemmebane, i Malmø.

De likte «Fairytale» også.

Denne gang er det i tillegg svensker involvert i både skriving og produksjon av låten det norske folk la sin elsk på.

Man vet jo aldri hva som til slutt skjer i denne avsindige konkurransen. Men Margaret Berger ser unektelig ut til å ha et godt utgangspunkt.

THOMAS TALSETH

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder