SEIERSRUS: Margaret Berger var overlegen og knuste konkurrentene i lørdagens Melodi Grand Prix finale. Foto: Kyrre Lien / NTB

Kommentar: Margaret kan berge Norge

Det er ikke bare nordmenn som har lagt sin elsk på Margaret Bergers låt.

«I Feed You My Love» var på forhånd stor favoritt til å vinne Grand Prix, og etter hvert som stemmene ble talt opp var det fort klart at hitmakeren fra Hitra ville dra dette i land.

Bookmakerne fikk rett. De fleste jeg følger på Twitter også.
Og det er en kul låt, så for all del.

Den har også det en Grand Prix-vinnersang helst skal ha: Appell utenfor Norges grenser.

Både på YouTube og i Eurovision Song Contest-fanfora er stemningen rundt Margaret omtrent like elektrisk som låtens produksjon.

Hun har fans både hos ESC-gærningene og hos folk som bare er ute etter noe kick-ass pop å fylle ørene med.

Det britiske kvalitetssladder-nettstedet Popbitch er ikke kjent for å ta lett på ESC-musikken. For to uker siden satte de opp sine tre favoritter fra de nasjonale konkurransene så langt.
På førsteplass? «I Feed You My Love». Begrunnelse? «Classy electro pop.»

I den urbant orienterte svenske gratisavisen Metro skrev en journalist i går:

- Årets kanske häftigaste «svensklåt» i Eurovisionsschlagern. Margaret Berger, norsk «Idol»-stjärna, gör så fräck och sprakande electropop att Depeche Mode kan ställa sin nya singel i skamvrån. Tar det för givet att favoriten vinner finalen av Melodi Grand Prix i Oslo på lördag.

Norge har et langt og problematisk forhold til broderfolket i ESC-sammenheng, men vi skal huske på hvilket land som bestemmer i nordisk pop, og ta det til oss når svenskene applauderer vårt bidrag til finalen som finner sted på deres hjemmebane, i Malmø.

De likte «Fairytale» også.

Denne gang er det i tillegg svensker involvert i både skriving og produksjon av låten det norske folk la sin elsk på.

Man vet jo aldri hva som til slutt skjer i denne avsindige konkurransen. Men Margaret Berger ser unektelig ut til å ha et godt utgangspunkt.

THOMAS TALSETH

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder