FINNER TONEN: Bjørn Johan Muri planlegger å gi ut en ny låt før sommeren. Hans låt «Yes Man» topper VG-lista Topp 20 for andre uke på rad, foran GP-vinner Didrik Solli-Tangen Foto: Krister Sørbø
FINNER TONEN: Bjørn Johan Muri planlegger å gi ut en ny låt før sommeren. Hans låt «Yes Man» topper VG-lista Topp 20 for andre uke på rad, foran GP-vinner Didrik Solli-Tangen Foto: Krister Sørbø

- Bjørn Johan er moralsk GP-vinner

MUSIKK

For andre uke på rad topper Bjørn Johan Muri (20) VG-lista Topp 20 foran Didrik Solli-Tangen (22).

Publisert:

Melodi Grand Prix-vinneren må nok en gang se seg slått på salgslistene av «Yes»-mannen som ble nummer fire i Oslo Spektrum.

- Det er helt fantastisk at låten går til topps igjen. All statistikk tilsier jo at Didriks låt burde ligget der. Men jeg synes det er vanskelig å svare på hvorfor «Yes Man» gjør det bedre, sier Muri til VG.

Når ikke toppen

I motsetning til vinnerne de to siste årene, Alexander Rybak (23) og Maria Haukaas Storeng (30), har ikke Didrik Solli-Tangen klart å klatre helt til topps på VG-lista Topp 20 to uker etter seieren.

- Hvorfor lyktes Maria og Alexander med å nå førsteplassen, men ikke Didrik?

- Det kan hende Didriks sang appellerer til litt andre folk enn de som er platekjøpere som synliggjøres på VG-listen. Bjørn Johans låt treffer kanskje målgruppemessig bedre i et segment som laster ned fra iTunes. Men det er spekulasjon fra min side, sier prosjektleder for MGP, Leif-Åge Reme.

Les også: MGP-Didrik kan gå glipp av millioner

Også «Mr. MGP», Per Sundnes, tror på en lignende forklaring.

- Det er imponerende at Didrik når annenplass med en såpass voksen sang. I disse OL-tider er ikke sølv noe å forakte, og vi skal ikke kimse av «Didriksen»: Jeg tror han kommer som ei kule når det nærmer seg 29. mai, sier Sundnes.

Les Jostein Pedersens MGP-blogg her

Kritikk

Flere medierådgivere, deriblant Svein Tore Bergestuen i Geelmuydens. Kiese, har kritisert PR-apparatet rundt Solli-Tangen for å være uprofesjonelt og gjøre vinneren utilgjengelig for pressen.

Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og diskuter:«Kan Didrik vinne den europeiske finalen?»

Reme uttalte til «God Kveld Norge» sist lørdag at Solli-Tangens mediestrategi er høyst god, og han tror ikke det er noen sammenheng mellom den mye omtalte mediehåndteringen og uteblitt førsteplass for den ferske MGP-vinneren.

- Jeg er usikker på om man skal koble den såkalte PR-strategien med plasseringer på VG-lista. Å være nummer to uker på rad er veldig bra, sier Reme.

- Mener du fremdeles at mediestrategien er svært god?

- Jeg mener, at dersom om man skal kalle det en mediestrategi, så fungerer den veldig fint i forhold til å få oppmerksomhet rundt artisten, sier han.

LES ALT OM MELODI GRAND PRIX HER

Moralsk vinner

Leder i den norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, tror listeplasseringene er svært viktig for MGP-artistene.

- Det er viktig å vise at de har potensial utover akkurat den kvelden de vinner. At Bjørn Johan topper listen er et tegn på at han er en slags moralsk vinner av MGP. Det viser at artister kan være med og gjøre det veldig skarpt selv om de ikke vinner. Det er en stor seier for både MGP og artisten, sier Thomassen.

Eksklusiv grafikk:Her er 50 år med Melodi Grand Prix-vinnere!

Burde vunnet

Muri sier Grand Prix har vært viktig for hans videre karriere, og er ikke skuffet over fjerdeplassen.

- Det er mange som sier at jeg burde ha vunnet. Men jeg hadde uansett en vinnerfølelse etter finalen. Det er det viktigste for meg, sier Muri.

PS! En meningsmåling InFact har gjort for VG avslører at hele 80,6 prosent svarer nei på spørsmål om de vil kjøpe Didrik Solli-Tangens plate når den kommer ut. Kun 5,3 prosent svarer positivt, mens fjorten prosent vet ikke.

Her kan du lese mer om