UNG NYKOMMER: Alan Walker (18) fra Bergen har millioner med fans på YouTube, men han vil ikke si hva han synes om å bli sammenlignet med Kygo. Foto: PROMO ,

Er Alan Walker den nye Kygo?

Han kommer fra samme sted som Kygo, og nå fyker den 18 år gamle elektronika-kometen også til topps på VG-lista.

Artikkelen er over fire år gammel

– Topper jeg VG-lista? Er det sant? Jeg visste at jeg var på lista, men rett til topps? Det er faktisk helt sinnssykt, sier en overveldet Alan Walker på telefon til VG når vi bringer nyheten.

Han slapp «Faded» for litt over en uke siden, låten som allerede topper Spotifys liste både i Sverige og Norge. Ikke nok med det, i dag klarer Walker altså kunststykket å plassere debutsinglen helt øverst på VG-lista Topp 20, første uken på markedet. Han klatrer fra forrige ukes 19.-plass - og dytter blant annet Adeles «Hello» ned fra tronen.

I likhet med den norske superstjernen Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll (24), kommer Alan Walker fra Fana i Bergen. Og nå puster altså Walker Kygo i nakken. «Faded» er nemlig på full fart oppover også Global Spotify Chart, i skrivende stund ligger den som nr 54 - bak Kygo på nummer 13. Walker er i tillegg nummer én på Spotifys Global Viral Chart.

Da NRK Hordaland intervjuet Walker i sommer, la han ikke skjul på at Kygo er et stort forbilde. Men Walker ønsker ikke å kommentere sammenligningen overfor VG

– Hva er fremtidsdrømmen din?

– Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg prøver å leve her og nå, svarer Walker som går i tredjeklasse på videregående skole.

Ett år gammel

Hitlåten «Faded» er imidlertid ikke helt ny. Det er nemlig tre år siden Walker begynte å produsere elektronisk dansemusikk på datamaskinen hjemme på gutterommet, og en annen versjon av låten har ligget ute et års tid.

Den opprinnelige instrumentalversjonen ble tatt svært godt imot hos «gamere» verden over, noe som har ført til at en bildeløs musikkvideo nå er sett av svimlende 42 millioner på YouTube.

– Det er helt vilt. Jeg var litt skeptisk til hvordan nyversjonen ville bli mottatt, sier Walker, som nå kan puste lettet ut.

På den populære nyversjonen synger Naustdal-jenta Iselin Solheim (24).

Det unorske navnet skyldes at Alan ble født i England og flyttet til Norge som toåring.

– Min far er brite, og min mor er norsk.

– Begynnelsen på noe stort

I sommer fikk han platekontrakt med Sony Music Sweden, og de er svært fornøyd.

– Det er sjelden en artist har lyktes i å klatre så raskt på listene som det Alan Walker har gjort. Vi ser frem mot å fortsette det vellykkede samarbeidet og er utrolig glade og stolte over hva «Faded» har oppnådd på så kort tid. Alan Walker er et enormt talent, og dette er bare begynnelsen på noe stort, sier Mark Dennis, visedirektør i Sony Music Sweden i en skriftlig uttalelse til VG.

Flere nyheter på Rampelys

KOMET: Alan Walker (18) okkuperer listene. Foto: PROMO ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder