SLITER: Agnete Johnsen. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Grand Prix-vinner Agnete Johnsen sliter mentalt før Eurovision Song Contest-konkurransen

Dropper planlagte aktiviteter i forkant.

Artikkelen er over tre år gammel

To måneder etter Grand Prix-triumfen har det en stund vært oppsiktsvekkende stille rundt Agnete Johnsen (21).

Ifølge NRK bekrefter Nesseby-jenta at det er hennes mentale problemer som ligger til grunn. Hun har tidligere vært åpen om sine utfordringer selv.

LES OGSÅ: Utredes for bipolar lidelse

– Jeg setter stor pris på all interesse rundt min deltakelse i Eurovision, men akkurat nå er mitt eneste fokus å gjøre det jeg elsker mest, nemlig å synge og stå på scenen. Jeg ber om forståelse for at jeg må prioritere dette nå, sier Johnsen til NRK.

Da VG intervjuet artisten i februar, før årets Grand Prix, fortalte hun at hun utredes for bipolar lidelse.

– I mange år har jeg slitt psykisk på den måten at jeg ikke klarer å kontrollere tankene som jeg vil. Jeg klarer ikke å tenke positivt og går rett og slett i kjelleren. Alt er negativt, liksom. Et helvete rett og slett, sa Johnsen da.

TRIUMF: Agnete Johnsen etter Grand Prix-seieren 27. februar. Foto: FREDRIK SOLSTAD

– Jeg ville ikke havne der jeg var da jeg var 15 år, utdypet sangeren og sikter til årene med depresjoner og selvmordstanker.

Artisten har siden Grand Prix-seieren avlyst både reiser, intervjuer og opptredener. Musikkvideoen til vinnerlåten «Icebreaker» ble kraftig forsinket.

Underveis har dette blitt forklart med fysiske helseplager, virus og influensa.

Agnete om sykdommen: – Ekstremt kjedelig

Ifølge NRK vil Johnsen i utgangspunktet ikke bli med på sammenkomster og presseaktiviteter Eurovision Song Contest-artistene vanligvis deltar på i dagene frem mot semifinalen.

Tirsdag denne uken hadde Johnsen planer om å gjøre intervjuer med norsk presse før avreise til Sverige onsdag.

Britisk avis: – Genialt original eller for rar

Intervjuene er avlyst, men reisen til nabolandet skal gå som planlagt.

Agnete Johnsen representerer Norge i den andre ESC-semifinalen i Stockholm 12. mai. Går hun videre derfra er hun i finalen lørdag 14. mai.

– Agnete er en reflektert, erfaren og profesjonell jente med solid innsikt i hva som fungerer best for henne når hun skal prestere optimalt. Derfor er det vår oppgave å støtte henne og tilrettelegge for at hun kan fokusere mot det aller viktigste i ESC, nemlig de tre minuttene på skjermen 12. mai, sier Johnsens managere Espen Nystad og Stein Vanebo til NRK.

Nystad sier til VG at verken management eller artist vil kommentere saken ytterligere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder