TRAVEL DUO: Marcus og Martinus gir ut tre singler på én uke, men først skal de feire 17.mai hjemme i Trofors. Foto: Patrick Da Silva Sæther VG

Tvillingduo med trillingslipp

Men Marcus og Martinus skal først hjem for å feire 17.mai

Marcus og Martinus (14) slår ordentlig på stortromma når de først melder overgang til engelsk, og gir like godt ut tre singler på én uke.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er allerede kjent at pop-duoen fra Trofors har fått med seg en annen celeber pop-duo på sin nye single «Girls» som utgis fredag, nemlig Madcon. Mandag ble det klart at det kommer ytterligere to singler - «Heartbeat» og «I Don't Wanna Fall In Love» den påfølgende uka.

LES OGSÅ: Marcus & Martinus manglet det lille ekstra - da ringte de Madcon

– Det er annerledes å synge på engelsk, så det blir spennende å se. Det er egentlig noe vi har tenkt på helt siden vi vant Melodi Grand Prix Jr., men nå synes jeg vi er klare for det, sier Marcus til VG.

– Engelskkarakterene er gode nok nå?

– Jada, og så har vi en fyr fra Los Angeles som hjelper oss litt med å snakke riktig engelsk, legger han til.

DOBBELDUO: Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon gjester på den nye singlen til Marcus og Martinus, «Girls». Den utgis fredag. Foto: Patrick Da Silva Sæther VG

VG møter den energiske duoen dagen før vår egen nasjonaldag. Den gleder åttendeklassingene seg til, ikke minst fordi klassen deres er arrangører for festlighetene hjemme i Trofors. Og pappa er flaggbærer i toget!

– Da blir det vel å passe på de forskjellige lekene og aktivitetene som barna kan være med på. Det blir koselig, vi gleder oss til det, sier Martinus.

– Og værvarslet for Trofors?

– Fire grader og regn. Det er ganske typisk Trofors, jeg kan nesten ikke huske at vi noen gang har hatt sol på 17.mai, sier Marcus.

Deretter tar han VGs utsendte i hånda i takknemlighet da vi sier at denne gangen har vi ikke tenkt å stille dem jentespørsmål. Hva de mener om jenter, kan du for eksempel lese HER!

I stedet vil vi vite hvem de selv hører mest på om dagen.

VISSTE DU DETTE?: Kulturministeren er fan av Marcus & Martinus

– Bruno Mars. Justin Bieber. Justin Timberlake, selv om jeg ikke er så glad i den nye singlen hans ennå. Bieber hørte vi veldig mye på da vi begynte med musikk, da var jo han på det aller største. Vi skal bli Justin Bieber nummer to, spøker Marcus, og skynder seg å legge til;

– Neida, vi skal fremdeles være Marcus og Martinus, forsikrer han.

– Vi skal ikke etterligne noen. Når alle får høre albumet som kommer i høst, vil de oppdage at dette ikke er Bieber-låter, men Marcus og Martinus på engelsk, sier Martinus.

– Har pappas platesamling hatt innflytelse på dere?

– Vet du hvem som er favorittartisten hans? Prince. Det fikk vi vite da Prince døde; shit, det er jo favorittartisten din! Prince var jo liksom Michael Jackson nummer to, og nå er begge døde. Det var veldig spesielt og synd. De var jo så store, og så sang de ikke om jenter, men om mye mer annet også, sier Marcus og Martinus.

– Hvordan har fansen reagert på at dere melder overgang til engelsk?

– Veldig positivt! Vi får meldinger om at de gleder seg, noen sier de er stolte av oss og at det er kult at vi har kommet så langt allerede. Haters har vi veldig få av, men én spurte hvordan det ville gå på engelsk når vi såvidt kunne prate norsk... Men sånne er det heldigvis ikke mange av!

Fritidsproblemer er ikke det som plager de to 14-åringene. I sommer venter et tredvetalls konserter i Norge - de fleste allerede utsolgte - og tre i Sverige og Danmark.

Samtidig har de begynt på en bok der de går gjennom mesteparten av livet sitt fra før Melodi Grand Prix Jr.-seieren via gjennombruddet og til suksessen etterpå. Et filmteam følger dessuten duoen frem mot de to utsolgte Spektrum-konsertene i november. Resultatet skal bli kinofilm.

– Vi har allerede begynt å tenke litt på Spektrum-konsertene og hvordan den blir. Vi kan jo ikke røpe noe, men vi håper at vi kan få med oss noen gjester, iallfall Madcon - det har vi veldig lyst til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder