NEKTER: Doktor Conrad Murrays advokat benekter at legen ga Jackson Demerol. Foto: EPA/AP

Jacksons lege ventet 30 minutter før han ringte ambulanse

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Michael Jacksons lege ventet i 30 minutter før han ringte nødtelefonen da popstjernen ble funnet livløs.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Oppysningene kommer fra advokatene til Jacksons personlige lege Conrad Murray.

Legen har fortalt politiet at Jackson allerede var bevisstløs da han tilfeldigvis kom inn på soverommet i stjernens Holmby Hills-hjem, ifølge AP.

TETT PÅ NETT: VG Netts journalister i Los Angeles svarte på spørsmål i Tett på nett.Les hva de svarte her

Murray skal straks ha begynt gjenopplivning av Jackson, men varslet ikke ambulanse.

- Han visste ikke hvor han var, altså den korrekte adressen. Det var heller ingen fasttelefon på soverommet som han kunne ringt fra, sier Murrays advokat Matt Atford til nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ:Uklart når Michael Jackson begraves

VGTV I LA:Hyller Jacksons stjerne i Hollywood

Sikkerhetsvakten tilkalte hjelp

Advokaten understreker at alt skjedde svært fort. Legen utførte hjerte- og lungekompresjon på stjernen en god stund, før han løp ut av rommet for å finne noen som kunne ringe nødtelefonen.

Den første personen Murray traff på var popstjernens kokk, som hentet en av sikkerhetsvaktene. Livvakten ble med legen til popstjernens soverom.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEGGER NED BLOMSTER: Hundrevis av fans legger ned blomster og hilsninger utenfor huset til foreldrene til Michael Jackson. Foto: Merete Gamst


Da de kom tilbake til soverommet, ba Murray sikkerhetsvakten om å ringe nødtelefonen.

- Han fortsatte da å utføre hjerte- og lungekompresjon mens sikkerhetsvakten varslet ambulanse, sier advokaten.

LES OGSÅ:- Farmor Jackson er midlertidig verge

Tatt beslag i medisiner

Representanter fra 911-sentralen har tidligere uttalt at det tok tre minutter fra de fikk nødsamtalen til ambulansen var på plass i Jacksons villa. Før 50-åringen ble transportert til UCLA-sykehuset hvor han ble erklært død, forsøkte ambulansefolkene å gjenopplive popkongen i 42 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ET SJELDENT BILDE: Her er Michael Jackson med sine tre barn på vei ut av et hotell i Beverly Hills. Bildet er tatt i mai i år. Barna har levd et svært skjermet liv, og det er sjeldent det har blitt tatt bilde av dem. Ifølge legens advokat skal barna sett sin far etter hans død. Foto: EPA


LA-politiet bekrefter overfor Los Angeles Times at de nå kommer til å avhøre alle legene som har behandlet eller skrevet ut resepter til Michael Jackson den siste tiden. Ifølge talsmann for rettsmedisinerne som gjennomførte den første obduksjonen, tok politiet i samarbeid med dem i går beslag i en stor mengde medisiner i Jacksons hjem.

Også advokaten Edward Chernoff representerer Conrad Murray. Han var til stede under politiets tre timer lange avhør av legen. Til CNN sier Chernoff at Murray i flere minutter utførte hjerte og lungemassasje på soverommet før han tilkalte hjelp.

- Det viktigste for han var å gjenopplive Michael Jackson, sier advokaten, og legger til at legen vet hvordan man gjør det, og at han gjorde alt riktig.

LES OGSÅ:Slik skulle popkongens siste show være

- Barna fikk se faren

Advokaten ønsket imidlertid ikke å kommentere hvorfor legen ikke fulgte normale prosedyrer ved livredning som er å flytte pasienten fra sengen til en hardere overflate.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I OSLO: Michael Jackson konsert på Valle Hovin i 1997. Foto:


Ifølge Chernoff skal Jacksons barn uttrykt et ønske om å se sin far etter at han ble erklært død. I samråd med en psykolog skal dette ønsket ha blitt innfridd.

LES OGSÅ:Gråtkvalt Janet takket for støtten

Det er ennå ikke klart når verdens mest populære popstjerne skal begraves. Det hersker også full forvirring om hvorvidt det blir en privat eller offentlig seremoni.

Michaels far Joe fastslo mandag at det er for tidlig å snakke om detaljene rundt begravelsen.

- Vi er ikke klare til å drøfte denne ennå, fordi vi venter på å finne ut hva som egentlig skjedde med Michael, sa han til pressefolk i Los Angeles.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder