FAR OG SØNN: Joseph Jackson snakker ut om tapet av sin sønn. Her fra rettssaken i 2005. Foto: REUTERS

- Vår smerte kan ikke beskrives med ord

«Jackos» far snakker ut om det tragiske dødsfallet

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) I en pressemelding forteller Michaels far Joseph om tragedien som har slått ned som et lyn i familien Jackson.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Like etter midnatt kom pressemeldingen som på vegne av hele familien Jackson er ført i pennen av pappa Joseph. Etter at verdens mest berømte popartist døde plutselig torsdag har hele verden rettet sine øyner mot familien Jackson.

Følg våre reportere i LA,Ola StenbergogMerete Gamst, på Twitter

Joseph Jackson forteller at familien har det svært vanskelig med å forstå at Michael er borte for alltid.

- I ett av våre livs mørkeste øyeblikk er det vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive denne plutselige tragedien vi ble konfrontert med. Vår elskede sønn, bror og far for tre barn er borte så uventet, på en så tragisk måte og så altfor tidlig, skriver faren i pressemeldingen, som er publisert i people.com.

- Vi savner Michael uendelig. Vår smerte kan ikke beskrives med ord.

Familien har vært samlet på eiendommen i Encino siden Jackson døde torsdag, og hundrevis av fans har lagt ned blomster og tent lys utenfor for å minnes den døde popstjernen.

Da VG Netts reportere Ola Stenberg og Merete Gamst lørdag kveld norsk tid var utenfor huset til Jacksons foreldre var hele gaten hvor huset ligger er sperret av. Et enormt pressekorps står utenfor i håp om å få et glimt av familien.

SE BILDENE:Her prøver de forgjeves å redde Michaels liv

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BLOMSTERHAV: Fans strømmer til Jackson-familiens hjem i Encino, 20 minutter utenfor Los Angeles, for å vise sin støtte etter Michael Jacksons dødsfall. Foto: AFP


- La hans arv leve videre

I uttalelsen er Joseph klar på at selv om verden nå har mistet en av historiens aller største musikkgenier, kommer sønnen til å leve videre gjennom musikken han har skapt.

- Fortsett å spre hans budskap, fordi det er det han ville ha ønsket at dere gjør. Fortsett videre, slik at hans arv lever videre i all evighet.

Fans over hele verden har siden dødsbudskapet kom hyllet «The king of pop». Det har rørt familien dypt.

- Vi ønsker å takke alle hans trofaste støttespillere og lojale fans over hele verden - dere som Michael elsket så mye. Mine barnebarn er dypt rørte av all kjærligheten og støtten dere har vist dem og deres far Michael Jackson, skriver Joseph Jackson.

VGTV:Her blir Michael Jackson minnet i Oslo

PROTOKOLL:Send din siste hilsen til popkongen her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SISTE BILDE: Dette er det siste bildet som er tatt av Michael Jackson. Kort tid etter blir han er erklært død, og en hel verden rystes. Foto: National Photo Group/All Over Press

Hva skjer med barna?

Omsorgen for Michaels tre barn er nå ett av de mest sentrale spørsmålene i etterkant av dødsfallet.

Han hadde forsørgeransvaret for Prince Michael (12) og Paris Michael Katherine (11), som han fikk sammen med sykepleieren Debbie Rowe, samt yngstemann Prince Michael II (7), som lyder under kallenavnet «Blanket».

Ifølge en familievenn ville Michael at barnevakten Grace Rwaramba (42) skulle ta hånd om barna om noe skjedde med han.

Inntil videre blir de tatt hånd om av «Jackos» mor Katherine i familiehjemmet i Encino.

Kjendisnettstedet TMZ.com, som var det første mediet som brakte nyheten om Jacksons dødsfall, melder natt til søndag at Jackson-familien sier de ikke vil hindre Prince Michael og Paris i å møte sin mor, men at de står fast ved at de bør bli tatt vare på av Katherine.

Familien var samlet lørdag for å diskutere popkongens begravelse. Det er ennå ikke kjent om det vil bli en offentlig eller privat bisettelse, men ifølge Sky News skal familien ha uttrykt et ønske om å lage en minnemarkering over hele verden på et bestemt tidspunkt.

SAMLESIDE:Les alt om Michael Jackson her

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder