Musikeren Ryan Adams blir etterforsket av FBI, ifølge New York Times. Foto: Dan Hallman / Invision / AP / NTB scanpix

Avis: FBI etterforsker Ryan Adams

FBI skal etterforske musikeren Ryan Adams (44) etter anklager om at han blottet seg for en mindreårig jente under en videochat, ifølge New York Times.

Publisert:

Nyheten kommer etter at samme avis onsdag trykket en artikkel der sju kvinner anklager ham for manipulativ oppførsel og overtramp. Ekskona og musiker Mandy Moore er blant dem som sier Adams utnyttet sin posisjon i musikkbransjen til å innlede seksuelle forhold. Kvinnene som avviste ham sier de ble utsatt for kontroll og hevngjerrighet. En av kvinnene var 14 år da hun hevder å ha hatt seksuell kommunikasjon med artisten.

les også

Sju kvinner anklager Ryan Adams for overtramp

En politiansatt som er kjent med saken sier til avisen at FBI har innledet en etterforskning. FBI-agenter fra enheten mot kriminalitet mot barn skal avhøre kvinnen som nå er 20, men som var 14 da internettkommunikasjonen med Adams skal ha startet.

Samtalene mellom Adams og kvinnen skal ha foregått i to år. De to møttes aldri ansikt til ansikt, men flere ganger skal videosamtalene ha inkludert nakenhet. FBI ønsker å få tak i meldinger og andre digitale spor i saken.

les også

Skal undersøke uønsket seksuell oppmerksomhet i filmbransjen

Adams selv nekter ikke for at samtalene har funnet sted, men framholder via sin advokat at han ikke har sendt sexmeldinger til en jente han visste var mindreårig. Den voksnes reelle oppfatning om den mindreåriges alder, kan spille en rolle for en eventuell straffeforfølgelse, ifølge eksperter.

Adams gledet fansen da han innledet året med å varsle om tre album i løpet av 2019. Ryan Adams siste album «Prisoner» kom ut i fjor og var det første albumet fra ham med egne låter siden 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder