TIL SENGS: Astrid Smeplass sang for 12.000 og gikk til sengs med feber. Foto: Ned Alley

TIL SENGS: Astrid Smeplass sang for 12.000 og gikk til sengs med feber. Foto: Ned Alley

Astrid Smeplass trosset feberen

TRONDHEIM (VG Nett) En syk Astrid Smeplass sang for 12 000 tilskuere på Torvet i Trondheim, og fikk sin store drøm oppfylt.

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Idol-jenta fra Rennebu hadde gledet seg til å gå på scenen på Torvet. 16-åringen har vært tilskuer her siden hun var syv år, men denne gangen skulle hun selv stå på scenen.

- Jeg husker det var et av sommerens høydepunkter her i Trondheim. Å se showet sammen med venninnene og foreldrene mine. Det var jo alltid så mange spennende artister der, forteller Smeplass til VG.

Hun innrømmer at hun som tilskuer i fjor ikke trodde hun kom til å stå på scenen neste år og fremføre sin egen låt.

- Klart det var noe jeg drømte om, men jeg turte aldri helt å tenke at det kunne skje, sier 16-åringen til VG.

Dro rett til hotellet

Derfor lot hun ikke feberen stoppe seg på kvelden når hun skule få denne drømmen oppfylt. Hun var blant de første artistene til å opptre, og etterpå la hun ikke skjul på at det hadde vært en stor opplevelse.

- Det var kjempegøy å se at det var så mange kjentfolk blant publikum, og at det var så mange som sang med, sa Smeplass da hun var ferdig.

Men det siste fellesnummeret, der alle artistene samles på scenen, sto hun over. For henne ville det bety nesten to timer venting ute i den kalde sommerkvelden.

VG fikk opplyst at 16-åringen dro rett tilbake til hotellet for å legge seg, men på nettsamfunnet Twitter skriver Smeplass at hun sitter hjemme og spiser tomatsuppe.

Neste uke er hun med når VG-lista topp 20 gjester Bergen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder