POPKOMETER: Adelén og Gabrielle skal lage folkefest i byen som får besøk av VG-lista-turnéen i sommer. Foto: HALLGEIR VÅGENES / MATTIS SANDBLAD

Adelén og Gabrielle klare for spontankonsert i Sortland

Fra Rio de Janeiro til Nord-Norge

Nå er Adelén og Gabrille på vei til Sortland for å spille spontankonsert.

  • Marcus Husby

Sortland stakk nemlig av med seieren i VG-lista-konkurransen «By X», som ble offentliggjort 13.30 i dag.

Popstjernene Adelén Rusillo Steen (17) og Gabrielle Leithaug (29) ankommer snart stedet som får avslutte sommerens VG-lista-turné. Her skal de holde en spontankonsert for byens innbyggere.

- Det er en utrolig positiv og kul spenning her nå. Artistene vet ikke helt hva de kan forvente seg, og hvor mange som kommer.

- Men engasjementet til byen som er valgt har vært enormt, så vi håper det kommer mange, sa Jan Fredrik Karlsen tidligere på dagen.

Han er en av dem som har sittet i «By X»-juryen.

Adelén har akkurat vært i Rio de Janeiro i Brasil for å spille inn musikkvideo til den nye fotball-låten «Olé» som er plukket ut til å være med på det offisielle FIFA-albumet til sommerens fotball-VM i Brasil

Dermed blir dette hennes første opptreden på norsk jord, etter videoinnspillingen.

Electropop-sangeren Gabrielle Leithaug er også en av de som har sittet i juryen og bestemt hvilken by som skal få besøk av VG-lista-turnéen.

Engasjementet rundt konkurransen har vært enorm: 47.000 bilder er lagt ut på Instagram, og 28.000 har likt de forskjellige bybildene på Facebook.

Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG, Øyvind Solstad, er imponert over forslagene, og innrømmer at det var vanskelig å kåre en vinner.

- VG-lista har alltid vært et populært arrangement i sosiale medier, på grunn av ungdommene som er vant til å bruke Facebook og Instagram - og artistene som har stor appell. Vi hadde håpet på stor respons, men at det skal bli så vilt som dette er over våre beste anslag.

- Folk har vært rå på å organisere, og har en utrolig fantasi Jeg tror juryen - som skulle ta hensyn til både engasjement og kreativitet - fikk en tøff jobb, sier han.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder