INTERNETT-STJERNE: 16 år gamle Charice har fått god hjelp av Oprah Winfrey, som ble rørt til tårer over ungjentas stemme. Foto: AP og YouTube

YouTube-hit (16) trollbinder verden

(VG Nett) Etter at hun ble YouTube-kjendis, er den 16 år gamle gullstrupen fra Filippinene i ferd med å ta verden med storm.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Charice Official WebsiteJake Zyrus

Da moren hørte sangstemmen fra sin 3 år gamle datters soverom for 13 år siden, trodde hun det var lyd fra radioen.

- Men det var meg, kunne norske TV-seere se nå 16 år gamle Charice fortelle til Oprah Winfrey på TV3 i går. TV-opptaket var fra september, og etter at Oprah inviterte den filippinske jenta i studio, har snøballen for alvor rullet for Charice som siden har sunget sammen med Josh Groban, Andrea Bocelli og Celine Dion.

YouTube:Se Charice synge hos Oprah

YouTube:Se Charice som 15-åring synge «I Will Always Love You» (VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider)

Oprah var nemlig blitt bombardert med henvendelser fra hele verden om at hun burde invitere gullstrupen, som det siste året har skaffet seg millioner med fans på videonettsiden YouTube. Etter at en beundrer filmet ungjenta og postet videoen på nettet, har det gått i rekordfart for sangkometen.

SE FLERE VIDEOER MED CHARICE PÅ YOUTUBE

DUETT: Charice og Celine Dion i Madison Square Garden tidligere i høst. Foto: YouTube

Søketjenesten Yahoo oppgir Charice Pempengco som nummer tre på listen over de mest «ettersøkte» ordene/navnene på Filippinene i 2008.

Dramatisk oppvekst

Som treåring var Charice maktesløst vitne til at faren forsøkte å drepe moren. Naboer avverget tragedien, og Charices mor tok med barna og reiste fra ektemannen. Siden har Charice opp gjennom årene vært med å livnære familien ved hjelp av små og større pengepremier i sangkonkurranser.

For ikke lenge siden kunne familien kjøpe seg et eget hus.

Hjelpes av stjerneprodusent

Oprah har latt seg fascinere av 16-åringen, som hun sørget for å sette i kontakt med stjerneprodusent David Foster. Foster falt også så for 16-åringen at han inviterte henne til å være med på hans stjernespekkede juleshow i Las Vegas, som nylig ble gitt ut på CD. Charices debutalbum skal etter planen lanseres i løpet av 2009.

IDOL: «Mitt ultimate idol, celine Dion», har Charice skrevet i tegneboken, hvor hun tegner alle sine drømmer. Foto: YouTube

- Jeg kunne ikke finne en bedre fremtidig stjerne, sa Foster i sitt show, hvor han hyllet blant andre Whitney Houston.

YOUTUBE:Se Foster hylle Whitney og Charice!

Tegner drømmer

Oprah sørget også for at Charice - som i alle år har tegnet drømmene sine i en egen kladdebok - fikk oppfylt de aller største. Nemlig å synge duett med Andrea Bocelli og Celine Dion. Charice brast i gledestårer da hun fikk gladnyhetene. Førstnevnte opptreden fant sted i Italia tidligere i høst, mens Celine inviterte Charice til å synge med henne i Madison Square Garden i New York en uke etter Oprah-showet.

Siden har TV-showene stått i kø for den filippinske internettkjendisen. Blant annet har hun besøkt talkshow-vertinnen Ellen De Generes. Da hun var gjest på Paul O'Gradys TV-show i London, reiste publikum i salen seg med stående applaus nærmest i vantro over den lille jenta med den store stemmen.

TØFF OPPVEKST: Charice tar til tårene når hun snakker om fortiden - som under et intervju med Reuters i vår (bildet). Foto: Reuters

Buble: - Du er bedre

- Jeg har hørt at jeg hverken er god nok eller pen nok for å bli stjerne, men jeg gir meg ikke, sa en sprudlende Charice da hun besøkte Oprah.

Da Charice møtte popstjernen Michael Buble før Fosters juleshow, uttalte Buble:

- Jeg er glad jeg ikke skal synge etter deg. Uansett hvor god jeg er, så vet jeg at du er bedre, sa popveteranen under møtet som ble vist på The Oprah Show.

CHARICES EGEN YOUTUBE-SIDE

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder