DUELLERER: Sanna Nielsen i fra Sverige i tirsdagens semifinale i Eurovision Song Contest i København og norges håp Carl Espen på en av prøvene. Foto: AFP

Sverige ny MGP-favoritt - Norge faller på listene

KØBENHAVN (VG) Sveriges MGP-håp Sanna Nielsen (29) gjorde det så bra i tirsdagens semifinale at hun nå topper listen over forhåndsfavorittene i konkurransen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er nettstedet Oddschecker som har sammenstilt vinneroddsen i MGP fra en rekke spillselskaper. Oversikten viser nå at Sanna Nielsen - som høstet terningkast fem fra VGs anmelder - har gått forbi Armenias håp Aram MP3.

Armenia har lenge toppet listen, men det forandret seg etter tirsdagens semifinale, hvor både Armenia og Sverige fremførte sine låter.

- Sanna gjorde virkelig en av sine beste framførelser i går kveld. Armenia gjør et ganske svakt nummer, så jeg har ventet på at hans odds skal bli dårligere. Jeg er ikke sikker på om Sverige vinner, men Sanna fortjener det, sier Aftonbladets MGP-ekspert Torbjørn Ek til VG.

Norge faller på listen. Carl Espen Thorbjørnsen (31) har lenge ligget rundt topp tre av forhåndsfavorittene, men er nå nede på åttendeplass.

Ek mener imidlertid at den gode responsen på Nederlands bidrag i tirsdagens semifinalen lover godt for nordmannen.

- I den norske og nederlandske sangen er det litt samme stemning. Med tanke på at Hollands låt har klatret på iTunes-listene i flere land, lover det godt for Carl Espen. Hvis han leverer og føler seg trygg på scenen på torsdag - ikke redd som han har vært tidligere - tror jeg Norge kan være sikre på å gå til finalen, sier Ek.

- Og hvordan kan det gå der?

- For Norges del tror jeg det kommer til å handle om startnummeret i finalen. Den typen låt som Carl Espen synger gjør det viktig å synge sent for at man skal huske låten ordentlig. Men følelsen er at Norge absolutt kan få en bra plassering i finalen.

Svensken mener det ikke er noen superfavoritt i år, slik Alexander Rybak (2009), svenske Loreen (2012) og danske Emmelie de Forest (2013).

- Jeg tror ikke det blir én låt som får mange tolvere, men en låt som får jevnt høye poeng fra alle, som kommer til å vinne. Sanna synger best av alle, men jeg tror det kan bli vanskelig, spesielt fordi hun synger tidlig i finalen, sier Ek.

Torsdag er den andre semifinalen i MGP i København, hvor Norges håp skal fremføre sin låt.

Lørdag avholdes finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder