POPKOMET: Sam Smith har tatt verden med storm. Her under Brit Awards i London i februar. Foto:Leon Neal,Afp

Sam Smith knust – må avlyse turné

«Stay With Me»-stjernen Sam Smith (22) har fått blødninger på stemmebåndene og er sykmeldt på ubestemt tid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Home - Sam SmithFacebook - Log In or Sign Up

Den britiske hitmakeren, som tidligere i år håvet inn flere Grammy-priser, har derfor måttet avlyse resten av «In The Lonely Hour»-turneen i Australia. Smith beklager så mye overfor fansen i Sydney, Melbourne, Adelaide og Perth, som nå blir skuffet.

Artisten, kjent med albumet «In The Lonely Hour» og spesielt for hitballaden «Stay With Me», har slitt med stemmen i lengre tid. Etter mandagens konsert i Sydney skal det ha toppet seg. Nå har legen beordret ham å ta pause, skriver The Guardian.

Lei seg

«Jeg er svært, svært lei meg over å måtte opplyse mine australske fans at jeg må avlyse resten av showene. Stemmen min har vært utslitt en stund, men i går kveld i Sydney oppsto det en liten blødning på stemmebåndene. Legene har sagt at jeg må ta det helt med ro til jeg er helt frisk igjen – hvis ikke kan dette bli et kronisk problem», skriver Smith på nettsiden FrontierTouring.com.

22-åringen bruker store bokstaver og store ord for å beskrive hvor trist han synes det er å måtte skuffe tilhengerne sine.

«Jeg beklager så veldig overfor alle som har kjøpt billetter, jeg beklager virkelig. Dette tar livet av meg», avslutter han.

Håper på comeback før jul

Han regner ikke med å være på veiene igjen med det første. Håpet er at Smith, som har norske Maria Mena som en av sine store inspirasjonskilder, skal kunne legge ut på turné igjen i desember.

I 2011 var det en annen britisk superstjerne som ble sykmeldt av samme årsak. Adele (26) endte opp med å måtte operere stemmebåndene. Også hun måtte avlyse turné og opptredener. Operasjonen var vellykket, men Adele måtte ta en lang pause fra rampelyset.

Instagram-kontoen sin har Smith postet et bilde som trolig er en trøstehilsen fra en tilhenger. «Bli frisk, Sam», har kvinnen skrevet i et hjerte på sanden. Smith selv skriver til side 3,6 millioner følgere under bildet:

«Jeg elsker dere alle, og jeg beklager så masse».

I love you all and I am so sorry x please keep your eye on my Facebook/Twitter/Instagram for re arranged December dates xhttps://instagram.com/p/2ApqAGx2W9/

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder