Eksklusiv videopremiere på VGTV: «Forbrytelsen»-stjerne i a-has comeback-video

Sofie Gråbøl fra krimhelt til «forbryter»

Sofie Gråbøl tok turen til Telemark med Morten, Paul og
Magne. Uten strikkegenser.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Gråbøl ble verdenskjent etter rollen som den ullgenser-kledte kriminaletterforsker Sarah Lund i den danske TV-serien «Forbrytelsen», som ble en stor hit i Norge og mange andre steder i verden.

Forrige uke tok den danske skuespilleren turen til Telemark i et ganske spesielt oppdrag. Sammen med svenske Frida Farrell spiller hun i videoen til a-has comeback-singel «Under the Make-Up».

SKANDINAVISK TRIO: Her er Morten Harket flankert av danske Sofie Gråbøl og svenske Frida Farrell under innspillingen av videoen til «Under The Makeup» dypt inne i de telemark'ske skoger. Foto: Frida Farrell/Facebook,

a-has Magne Furuholmen sier det er veldig hyggelig at Sofie Gråbøl sa ja til å være med i videoen.

– Vi synes hun er en av de mest spennede skandinaviske karakter-skuespillerne vi har. En musikk-video er ikke nødvendigvis der en skuespiller får utfoldet seg aller mest, men med henne ombord blir det en annen tyngde - det blir plutselig litt mer «Forbrytelsen» meets James Bond over det, sier Furuholmen, og legger flirende til:

– Det er ikke første gang noen tar reper’n på Morten i våre videoer, men det er desto hyggeligere når Sofie Gråbøl er med på det!

I motsetning til sine tidligere roller som kriminaletterforsker, agerer nemlig Sofie Gråbøl forbryter i den nye a-ha-videoen.

– Sofie og Frida Farrells karakterer utgjør en «dødelig duo», mens Magne og Paul har rollen som detektiver i hælene på dem, opplyser Britta Ostermann i a-has tyske management.

Selv sier Gråbøl til VG via sin agent at «hun hadde det masse moro på settet og at hun nøt hele opplevelsen».

Svenske Frida Farrell - modell, artist og skuespiller bosatt i Los Angeles - har vært ivrig på sosiale medier i forbindelse med videoinnspillingen av «Under The Make-Up».

– Lucky me who gets to work with both gorgeous and super talented Sofie Gråbol and Morten Harket. They rock!! skriver den blide svensken på sin Facebook-side under et bilde av de tre.

Farrell har også vært ivrig på Twitter fra innspillingen som ble gjort i Norge:

Det var mannen som har regissert videoen, Bode Brodmüller, som fikk ideen til å bruke den danske skuespillerstjernen.

– Den tyske regissøren kom i kontakt med Gråbøl, og bandet er superfan av henne, så de var kjempefornøyde, forteller a-ha-manager Harald Wiik til VG.

FÅR INSTRUKSJONER: Her er det Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen som mottar instruksjoner fra den tyske regissøren Bode Brodmüller. Foto: a-ha.com/Facebook,

Britta Ostermann i a-has tyske management forteller også at det var viktig for dem å spille inn videoen i Norge.

– Han (regissør Brodmüller, red.anm.) var svært opptatt av å beholde det skandinaviske landskapet og den skandinaviske følelsen - en slags Wallander-stemning - og samtidig forsøke å få tak i en skuespillerinne som allerede var kjent i Skandinavia og Tyskland for sin rolle som kriminaletterforsker. Heldigvis klaffet tidsplanene, og hun kunne bidra til dette prosjektet, om enn i en litt annen rolle, forklarer Ostermann.

Lyst på en relatert videopremiere? Se Morten Harkets «Brother» fra i fjor HER!

VG anmeldte singelen da den ble gitt ut 30.juni og trillet en firer på terningen for Paul Waaktar-Savoy-komposisjonen som sparker i gang comebacket til a-ha, fem år etter at de spilte sin siste konsert i Oslo Spektrum.

Singelen ble sendt ut med nytt omslag kort tid etter at det ble kjent at det opprinnelige omslaget lignet i for stor grad på den italienske artisten Victors låt «I'm A Renegade».

a-has comeback blir forøvrig lagt merke til også av yngre pop-stjerner. Som Gary Barlow fra Take That:

a-ha legger ut på en større turné i høst som får en pangstart under den svære Rock In Rio-festivalen i Rio de Janeiro den 27.september.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder