Eksklusiv videopremiere på VGTV: «Forbrytelsen»-stjerne i a-has comeback-video

Sofie Gråbøl fra krimhelt til «forbryter»

Sofie Gråbøl tok turen til Telemark med Morten, Paul og
Magne. Uten strikkegenser.

Gråbøl ble verdenskjent etter rollen som den ullgenser-kledte kriminaletterforsker Sarah Lund i den danske TV-serien «Forbrytelsen», som ble en stor hit i Norge og mange andre steder i verden.

Forrige uke tok den danske skuespilleren turen til Telemark i et ganske spesielt oppdrag. Sammen med svenske Frida Farrell spiller hun i videoen til a-has comeback-singel «Under the Make-Up».

SKANDINAVISK TRIO: Her er Morten Harket flankert av danske Sofie Gråbøl og svenske Frida Farrell under innspillingen av videoen til «Under The Makeup» dypt inne i de telemark'ske skoger. Foto: Frida Farrell/Facebook,

a-has Magne Furuholmen sier det er veldig hyggelig at Sofie Gråbøl sa ja til å være med i videoen.

– Vi synes hun er en av de mest spennede skandinaviske karakter-skuespillerne vi har. En musikk-video er ikke nødvendigvis der en skuespiller får utfoldet seg aller mest, men med henne ombord blir det en annen tyngde - det blir plutselig litt mer «Forbrytelsen» meets James Bond over det, sier Furuholmen, og legger flirende til:

– Det er ikke første gang noen tar reper’n på Morten i våre videoer, men det er desto hyggeligere når Sofie Gråbøl er med på det!

I motsetning til sine tidligere roller som kriminaletterforsker, agerer nemlig Sofie Gråbøl forbryter i den nye a-ha-videoen.

– Sofie og Frida Farrells karakterer utgjør en «dødelig duo», mens Magne og Paul har rollen som detektiver i hælene på dem, opplyser Britta Ostermann i a-has tyske management.

Selv sier Gråbøl til VG via sin agent at «hun hadde det masse moro på settet og at hun nøt hele opplevelsen».

Svenske Frida Farrell - modell, artist og skuespiller bosatt i Los Angeles - har vært ivrig på sosiale medier i forbindelse med videoinnspillingen av «Under The Make-Up».

– Lucky me who gets to work with both gorgeous and super talented Sofie Gråbol and Morten Harket. They rock!! skriver den blide svensken på sin Facebook-side under et bilde av de tre.

Farrell har også vært ivrig på Twitter fra innspillingen som ble gjort i Norge:

Det var mannen som har regissert videoen, Bode Brodmüller, som fikk ideen til å bruke den danske skuespillerstjernen.

– Den tyske regissøren kom i kontakt med Gråbøl, og bandet er superfan av henne, så de var kjempefornøyde, forteller a-ha-manager Harald Wiik til VG.

FÅR INSTRUKSJONER: Her er det Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen som mottar instruksjoner fra den tyske regissøren Bode Brodmüller. Foto: a-ha.com/Facebook,

Britta Ostermann i a-has tyske management forteller også at det var viktig for dem å spille inn videoen i Norge.

– Han (regissør Brodmüller, red.anm.) var svært opptatt av å beholde det skandinaviske landskapet og den skandinaviske følelsen - en slags Wallander-stemning - og samtidig forsøke å få tak i en skuespillerinne som allerede var kjent i Skandinavia og Tyskland for sin rolle som kriminaletterforsker. Heldigvis klaffet tidsplanene, og hun kunne bidra til dette prosjektet, om enn i en litt annen rolle, forklarer Ostermann.

Lyst på en relatert videopremiere? Se Morten Harkets «Brother» fra i fjor HER!

VG anmeldte singelen da den ble gitt ut 30.juni og trillet en firer på terningen for Paul Waaktar-Savoy-komposisjonen som sparker i gang comebacket til a-ha, fem år etter at de spilte sin siste konsert i Oslo Spektrum.

Singelen ble sendt ut med nytt omslag kort tid etter at det ble kjent at det opprinnelige omslaget lignet i for stor grad på den italienske artisten Victors låt «I'm A Renegade».

a-has comeback blir forøvrig lagt merke til også av yngre pop-stjerner. Som Gary Barlow fra Take That:

a-ha legger ut på en større turné i høst som får en pangstart under den svære Rock In Rio-festivalen i Rio de Janeiro den 27.september.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder