SUPERSTJERNE: Justin Bieber er for tiden ute på promoturné i Europa, og denne uken står Oslo for tur. Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Sikkerhetsansvarlige: – Umulig å se Bieber uten billett

Sikkerhetsansvarlige for Justin Biebers (21) Norges-besøk på torsdag mener det blir umulig å få et glimt av ham uten konsertbillett.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er ingen billetter å få tak i, og det vil heller ikke være muligheter for å se Bieber mens han er her, sier politioverbetjent Lars Njøsen ved Majorstua politistasjon.

Politiet tar høyde for at det kan bli mye folk, og kollektivtransporten vil bli forsterket. Njøsen ber imidlertid foreldre om å ta ansvar, og ber dem spørre seg om ungene skal få dra, fordi de som står uten billett på torsdag vil med stor sannsynliget gå skuffet hjem dersom de hadde et håp om å få se ungpikebedåreren.

Det vil være umulig å få et glimt av Bieber uten konsertbillett, sier sikkerhetsansvarlig i ProSec, Henning Kristiansen.

Les også: Justin Bieber avfeier sin egen musikk

De har ansvaret for sikkerheten rundt besøket, og vil ha mellom 25-30 sikkerhetsvakter på jobb, i tillegg til fem polititjenestemenn.

– Hele det utvendige området rundt Chateau Neuf vil bli inngjerdet av høye tildekkede gjerder, og artisten vil bli fraktet inn og ut av området skjult for publikum, sier Kristiansen.

Da Bieber gjestet Norge i 2012 vinket han imidlertid til publikum fra terassen på Royal Christiania hotell, ingen vet om 21-åringen kan gjøre noe lignende denne gangen.

Omlag tusen tilstede

Det vil være i underkant av tusen personer tilstede på konserten. Alle som har tilgang til arrangementet er konkurransevinnere og spesielt inviterte. Alle de som har fått tilsendt informasjon om at de har fått plass på konserten, må akkrediteres ved ankomst ved å vise legitimasjon ved inngangen. Der vil de få et personlig armbånd som gir adgang til arrangementet.

- Adgangen til konserten er knyttet til et bestemt sete i salen, det er derfor ikke nødvendig å møte opp tidligere enn det man får oppgitt fra arrangør, sier Kristiansen.

Panelet: Bieber-spesial

UTEN BILLETT?: Da bør du ikke reise til Chateau Neuf på torsdag ifølge sikkerhetsansvarlig i ProSec, Henning Kristiansen. Det vil nemlig ikke være mulig å se artisten uten tilgang til konserten. Foto: Espen Braata , VG

To ganger tidligere har Justin Bieber gjestet Norge, og begge ganger var det fullstendig kaos i hovestaden. Da han var her i 2012 hersket det komplett kaos på grunn av den enorme pågangen, og svært mange unge ble klemt sammen på et lite område da han opptråde ved Operaen i Bjørvika. Minst 49 ble skadet og 14 sendt til legevakten under og etter konserten. Bieber fortalte VG at han var bekymret for fansen, og hendelsen ble til og med omtalt i internasjonale medier.

Opplegget fikk i ettertid krass kritikk, og sikkerheten rundt 21-åringens besøk ble bedre koordinert da han kom tilbake for å holde to konserter på Telenor Arena året etter. Likevel bød også dette besøket på problemer for fansen. Verst var det for en 21 år gammel kvinne som havnet i koma etter ene konserten på Fornebu.

Les også: Radio Nova-redaksjonen fjernes før Bieber-besøket

Intim konsert

Denne gangen skal ikke Bieber ha noen stor konsert under Oslo-besøket på torsdag. Det er kun duket for en tur innom Thomas Numme og Harald Rønneberg i TV2s «Senkveld» før han holder en konsert for konkurransevinnere på Chateau Neuf.

I tillegg mener norske musikkeksperter at Bieber-fansen ikke lenger er «hylende fjortiser», og at man da kanskje ikke skal vente seg like store kaos-tilstander som verden ble vitne til for noen år tilbake.

FESTNING CHATEAU NEUF: Området rundt der Bieber skal holde konsert vil sperres av høye tildekkede gjerder. Foto: Mattis Sandblad , VG

– Sikkerheten rundt Justin Biebers besøk hos «Senkveld» er svært viktig for oss. Vi inngikk derfor tidlig et samarbeid med ProSec, som er meget erfarne på denne typen arrangementer, og har ansvaret for sikkerheten på Chateau Neuf under innspillingen, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Så du denne? Norgesaktuelle Bieber fikk fem MTV-priser

Tar lærdom av kaos-besøket

ProSec begynte forberedelsen til Biebers besøk for et par måneder siden, og sier at den store utfordringen er inn- og utreisen til artisten.

– Vi er jo livredde for at noen skal løpe etter bilen. Noen kan bli ordentlig skadet. Det har vi ikke opplevd før, og det skal vi ikke oppleve nå heller, sier Kristiansen.

Selv om trykket på dette besøket ikke er ventet å bli like stort som de foregående gangene, er de forberedt på det meste.

– Vi er heldige som fikk være med på den første runden, og tar med oss erfaringene fra den gangen.

Les også

Mer om

  1. Justin Bieber

Flere artikler

  1. Slik blir Bieber-kvelden

  2. Twitter: Nå er Justin Biebers dansere på vei til Norge

  3. Tilbyr skuffede Bieber-fans nye gratis-billetter

  4. Universal: Ingen kontrakt med Bieber om antall låter

  5. Bieber annonserte ny låt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder