MILLIONSELGER: Adele rundt da karrieren var i ferd med å ta av i Oslo i 2011. Foto:Frode Hansen,

Gjør Adele comeback?

30 sekunder med en smakebit fra det som høyst sannsynlig er
nytt materiale fra Adele ble vist i en TV-reklame.

Artikkelen er over fire år gammel

Det var i en pause under britiske «X Factor» på ITV at en 30 sekunders reklame ble vist. En stemme, som høyst sannynlig er Adele, synger «Hello/It’s me/ I was wondering if after all these years you’d like to meet/ To go over everything. /They say that time’s supposed to heal ya/But I ain’t done much healing»

Reklamen har allerede fått mye omtale i britiske medier. Både BBC og NME spekulerer nå i om det er Adele som synger, etter at det lenge har vært spekulert i om hennes nye album kommer til å nå butikkene i november.

VGs musikkanmelder Thomas Talseth har sett klippet og hørt stemmen.

– Det kan være en god parodi. Men de jevnlige dryppene av info fra campen hennes i senere tid stemmer godt overens med et eventuelt slipp nå snart.

– Hvis det er henne er det herlig «old school» å kringkaste et nyslipp via en TV-annonse. Det passer godt fordi salget av hennes forrige album jo også hadde historisk sus av en svunnen æra - platebransjens storhetstid - over seg, sier Talseth.

Det har nesten gått fem år siden Adele ga ut albumet «21» som slo en rekke rekorder. Platen solgte 4,6 millioner i Storbritannia, og 11 millioner i USA. Her hjemme lå den på VG-lista i over tre år!

Ryktebørsen spekulerer også i om det nye albumet vil bli kalt «25», siden hennes forrige hadde titlene «19» og «21».

Les kommentar fra da Adele ble historisk

VG-anmelder Morten Ståle Nilsen ga platen en firer på terningen da den kom. Han var likevel imponert da platen fikk registrert utrolige 156 uker på VG-lista.

– Som musikkfan synes jeg det er veldig bra at en plate klarer å overleve så lenge som «21» har gjort. Årsaken til suksessen er nok at det lå en svært vellykket strategi bak platen – et kalkulert produkt laget for å få Adele til å slå gjennom i USA, noe hun også gjorde, uttalte Nilsen til VG tre år etter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder