MED SELENA: Dette bildet av Justin Bieber og Selena Gomez skal være tatt fredag - samme dag som Bieber ble arrestert for farlig kjøring og legemsfornærmelse. Foto:Foto: Todd G. O'Neill, PACIFICCOASTNEWS/ALL OVER PRESS,

Hevder Biebers ATV-krasj er brudd på prøvetiden - kan ende i fengsel

Justin Bieber (20) kan i verste fall ende opp bak murene etter ATV-krasjen i Canada i helgen, mener en advokat.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Justin Bieber er siktet for farlig kjøring og overfall etter en ATV-krasj i Canada 29. august. Bieber ble arrestert kort tid etter hendelsen, som føyer seg inn i en lang rekke skandaler popstjernen har vært involvert i det siste året.

Nettopp derfor kan ATV-krasjen få store konsekvenser for Justin Bieber, hevder Hart Levin til Hollywood Life. Arrestasjonen er nemlig et brudd på prøvetiden hans - som han ble idømt etter å ha kastet egg på naboens hus - og det kan gjøre at han må belage seg på opptil ett år i fengsel.

– Å bli arrestert i Canada er definitivt et brudd på prøvetiden. Nå vil nok Biebers advokat mest sannsynlig gå til påtalemyndigheten for å forhindre en arrestasjon. Og det er helt opp til statsadvokaten om de kommer til å gå videre med det eller ikke, sier Hart.

Kan føre til fengsel

Det er den tredje gangen Bieber har blitt arrestert og andre gangen det skjer i Canada. Han ble blant annet siktet for overfall i januar 2014 etter at han angivelig skal ha kommet i klammeri med en limousinsjåfør i Toronto. Til tross for at 20-åringen har brutt reglene for prøveløslatelsen, mener Hart at Bieber kan komme seg unna fengselsstraff.

– Han vil antageligvis få 30 dager i fengsel eller samfunnstjeneste, tror Hart.

Biebers advokat, Roy Black, avviser på sin side at sangeren fortsatt er på prøvetid.

– Den siste saken vil ikke påvirke saken fra Miami, siden sistnevnte er ferdig og han ikke lenger er på prøvetid, sier han til Hollywood Life.

– Justin, som mange kjendiser, blir stadig plaget av paparazzier. Privatlivet deres blir revet i filler og disse hendelsene kan bli farlige. Selv om publikum ikke er veldig sympatiske, må de forstå hvor vanskelig disse kameraene gjør deres liv. Så dette overrasker meg ikke. Det skjer ganske ofte, og så lenge de paparazziene får godt betalt for bildene sine vil de fortsette. Det er én av grunnene til at jeg ikke ville godtatt prøvetid.

Etterforskning på gang

Kjendisnettstedet TMZ rapporterer at politiet i Los Angeles har innledet en etterforskning for å se om ATV-krasjen og arrestasjonen som fulgte kan være et brudd på prøvetiden hans, som i utgangspunktet er på to år.

Bieber var på ferie med kjæresten Selena Gomez når hendelsen inntraff i Canada, og det er ifølge Hollywood Life blitt bekreftet at hun var med Bieber på tidspunktet for arrestasjonen. Han ble løslatt kort tid etter pågripelsen, og han skal i retten i Canada den 29. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder