RIK NOK?: Hiphop-stjernen Kanye West - her sammen med kona Kim Kardashian - skal ha takket nei til en superlønn som kunne ha gitt han tretti millioner kroner for kun ni konserter. Foto:Evan Agostini,Ap

Kanye West sa nei til 30 millioner

Avslo tidenes Las Vegas-tilbud

Kanye West skal ha blitt tilbudt over 30 millioner kroner for ni konserter på tre uker i Las Vegas, men takket nei.

Det var kjendisnettstedet TMZ som først meldte om den eventyrlige lønnen som ville ha innbrakt West en kveldshyre på rundt 3,4 millioner kroner pr. konsert. Siden har flere etablerte nyhetsmedier meldt det samme.

TMZ skriver derimot ikke hva som er grunnen til at Kanye West skal ha takket nei til superlønnen. Ryktene skal ha begynt å svirre etter at Kanye West og kona Kim Kardashian – som sammen har datteren North West på halvannet år – feiret Kims 34-årsdag på nattklubben Tao i Las Vegas sist helg.

Det har i alle år vært vanlig at store artister er residerende på et fast sted i Las Vegas. Dette har alltid vært en lukrativ affære for artistene, men det er kun de aller største som blir spurt.

Akkurat nå er eksempelvis Britney Spears residerende artist på nattklubben Axis på Planet Hollywood. Hun har, også det ifølge TMZ, en kveldslønn på godt over 3,2 millioner kroner, noe som tangerer Celine Dions rekord fra showet hun startet i Las Vegas i 2011 og som etter planen skulle gå helt til 2017.

Tidligere i år kom imidlertid nyheten om at Dion har kansellert alle sine show frem til 15. mars neste år på grunn av sykdom i familien. Ifølge en uttalelse hadde Céline Dion både behov for rekonvalesens fra en halslidelse og mere tid til familien etter at ektemannen Rene Angelil ble kreftoperert før jul i fjor.

Ifølge nettstedet Pollstar innkasserte Céline Dion 116,5 millioner dollar – ufattelige 766 millioner kroner – for sine tre første år på Caesars Palace i Las Vegas, og hun har sunget for over 726 000 mennesker.

Ingen dårlig artistlønn for en konsertrekke uten turnéutgifter, men altså ingenting for artistkollega Kanye West.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder