HOLDER MOTET OPPE: Michael Jackson ankommer tredje dag av rettssaken mot ham i Santa Barbara Superior Court, og viser V-tegn til de fremmøtte. Foto: AP

Slik skal kjendisvitnene hjelpe Jackson

SANTA MARIA (VG) Aldri før er så mange superstjerner blitt kalt inn i en og samme rettssak.

  • Roy Freddy Andersen

Artikkelen er over 15 år gammel

I de nærmeste ukene kommer de på rekke og rad: musikere, skuespillere, artister og komikere som skal innta vitneboksen i Santa Maria. De fleste vitner for, og ikke imot, Michael Jackson.

Slik kan de hjelpe «The King of Pop»:

CHRIS TUCKER (32): Komikeren og skuespilleren er en av Michael Jacksons beste og mest betrodde venner. Da gutten som angivelig skal ha blitt misbrukt og hans familie skulle flys i hui og hast til Miami 7. februar 2003, fikk de sitte på i Tuckers privatjet til Florida.

Familien skulle til Miami for å delta i en pressekonferanse for å dempe det skandaløse inntrykket som var skapt dagen før, da dokumentarfilmen «Living With Michael Jackson» var vist på amerikansk TV.

Tucker vil trolig vitne om hva som skjedde under flyreisen fra California til Miami - en reise aktoratet hevder var iscenesatt av Jackson for å holde familien fanget.

LARRY KING (71): CNN-ankeret og TV-stjernen skal etter at sexbeskyldningene ble fremsatt, ha drukket kaffe med Beverly Hills-advokat Larry Feldman.

Feldman jobbet da som advokat for moren til gutten som hevder han ble misbrukt av Michael Jackson.

I samtalen med Larry King skal Feldman ha sagt: «Hun er bare ute etter penger.» King vil bli innkalt som vitne for å bekrefte at Feldman sa dette under samtalen.

JAY LENO (54): USAs mest populære nattvert på TV i programmet «The Tonight Show» på NBC, har tidligere fortalt politiet at han ble oppringt av den nå 15-årige gutten i 2001.

Leno har sagt at den kreftsyke gutten tigget og ba om penger for å få hjelp til livsviktig sykehusbehandling. Leno har også fortalt at han følte at noe var feil da han hørte guttens mor hviske i bakgrunnen. Han la på. Senere har det vist seg at guttens kreftbehandling ble dekket fullt og helt av sykeforsikringen.

JIM CARREY (43): Hollywood-skuespilleren er i samme bås som Jay Leno. Han og mange andre storstjerner ble også kontaktet av familien til den nå 15 år gamle gutten i 2001 og bedt om å bidra med penger til kreftbehandlingen.

Både Carreys og Lenos vitneprov om pengetiggingen kan underbygge Jackson-forsvarets påstand, nemlig at familien mange ganger tidligere har løyet, svindlet og klenget seg på kjendiser for å lure til seg penger.

ELIZABETH TAYLOR (72): Den aldrende filmdivaen har stor troverdighet og er kanskje Michael Jacksons mest betrodde venn.
Flere ganger i uken snakker hun med popartisten på telefon. Taylor kan bli innkalt som vitne for å fortelle at Jackson har et kjærlig, men ikke seksuelt forhold til barn. Hun kan utdype Jacksons spesielle personlighet og ikke minst hva Jackson i fortrolighet sa om krisen på Neverland.

KOBE BRYANT (26): Den profesjonelle basketspilleren er innkalt som vitne, trolig for å fortelle om hvordan han selv opplevde det å bli beskyldt for voldtekt av en kvinne NBA-proffen mener bare er ute etter penger.

DIANA ROSS (60): Kan bli innkalt som vitne for å fortelle at Michael Jackson har et «normalt» forhold til sex og sexpartnere. Hva dette innebærer, vet foreløpig bare forsvarerne til Jackson. Men det kan bety at Ross kan komme med eksempler på at Jackson har seksuell tenning på kvinner, ikke barn.

QUINCY JONES (71): Jones var med som produsent på hitalbumene «Thriller», «Bad» og «Off The Wall». Kan være et rent karaktervitne, men vil trolig også bli spurt om hendelser fra hans mange år med Michael Jackson, hendelser som kan være med å vise at Jackson er en heterofil mann, ikke en pedofil.

EDDIE MURPHY (43): Har spilt inn musikkvideo med Jackson. Trolig karaktervitne for Michael Jackson.

STEVIE WONDER (54): Blir trolig innkalt som karaktervitne for å fortelle om Michael Jackson som genierklært musiker og artist.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder