STOR SCENE: Sondre Justad var en av mange som i fjor fikk sin kanskje største konsertopplevelse hittil fremfor titusener av fans under VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo.
STOR SCENE: Sondre Justad var en av mange som i fjor fikk sin kanskje største konsertopplevelse hittil fremfor titusener av fans under VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Mattis Sandblad VG

Datoen for VG-Lista 2017 er klar: 24. juni på Rådhusplassen

MUSIKK

Hold av datoen 24.juni; da er det klart for det årlige VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo. I år blir det totalt fem VG-listeshow utenfor Oslo.

Publisert: Oppdatert: 15.03.17 08:56

Hvert år samles titusener av musikkhungrig ungdom, turister og hovedstadsborgere til det som har utviklet seg til å bli Nordens største gratis musikk-arrangement, det store VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo.

SE HER!: De beste øyeblikkene fra VG-lista 2016!

Musikkfesten som feirer Norges offisielle hitliste gjennom 59 år, VG-lista, har blitt et kjærkomment og tradisjonelt innslag i sommer-Oslo. På det meste har mellom 75.000 og 80.000 vært samlet på området mellom Oslo rådhus og kaikanten ut mot Oslofjorden.

I fjor samlet det som kunne krype og gå av unge og etablerte norske musikktalenter seg på Rådhusplassen bak toppnavnet Isac Elliot fra Finland; fra Alan Walker, Marcus & Martinus, Matoma og Astrid S via Unge Ferrari, Cezinando, Dagny, Julie Bergan, Ina Wroldsen til Paperboys, Sonny Alven, Sandra Lyng, Main Level og Sondre Justad.

– Vi gleder oss til årets folkefest på Rådhusplassen i juni, sier markedsdirektør i VG, Hanan Jahr.

Husker du?: VG-lista Trondheim 2016: 13.000 i strålende sol!

Hun vil at VG-.listeshowet skal fortsette å være det den er; en inkluderende musikkfest for alle.

– VG har arrangert VG-listeshowet hvert år i snart 19 år. Det har med andre ord blitt en veldig populær begivenhet og en tradisjon for mange, som har skapt mye glede og gode minner. I fjor møtte over 60.000 fest- og musikkglade publikummere fra alle aldre på Rådhusplassen, sier Jahr.

Også i år blir det VG-listeturné i et utvalg norske byer, samt to «hemmelige» byer der det skal kjempes om å få lov til å arrangere VG-listeshowet i sin hjemby. I fjor ble det Førde som fikk æren av å bli «Extra»-by - i år er det altså to norske byer som får VG-listeshowet til sin by.

I alt vil det altså bli arrangert fem VG-listeshow til sommeren etter hovedshowet på Rådhusplassen den 24. juni. Datoene her vil bli kunngjort på et senere tidspunkt, men i Bergen er det spikret show onsdag 5.juli.

Her kan du lese mer om