Aldri sett egen opptreden på «Late Night with David Letterman» ** Ler mye av «The Fox»

HAR TROEN PÅ YLVIS: - De står mye stødigere enn jeg gjorde, sier Mena til VG. Foto: KRISTER SØRBØ/VG

Maria Mena om Ylvis i USA: - En styrke at de er to

I 2004 dro Maria Mena (27) til USA for å prøve lykken slik som Ylvis gjør i dag. Hun tror de har større forutsetning for å lykkes en hun hadde.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

The Late Show with Stephen Colbert - CBS.comWelcome to Maria Mena Official Homepage

I likhet med Ylvis ble Mena invitert på store TV-show da hun lanserte plate i USA. Et stort maskineri var i sving for å sikre suksessen.

- Min situasjon var helt annerledes. Jeg var ung og alene. Jeg tror at Ylvis står mye stødigere enn det jeg gjorde, sier Mena.

Hun legger til:

- De er to stykker og de er pappaer. For dem er dette bare fryd og gammen, de ler seg bare i hjel. Dette er bare overskudd for deres del, sier Mena.

Gjest hos Letterman

Mena fikk blant annet æren av å være gjest på talkshowet til David Letterman. Opptredenen skapte mye blest, men onde tunger ville også ha det til at prestasjonen ikke var av Menas beste.

2004: Maria Mena utenfor lokalene til "Late show with David Letterman". Foto: THOMAS NILSSON/VG


- Jeg har ikke sett opptaket fra Letterman selv. Men mannen min har gjort det og han sa at det ikke var så ille, så jeg stoler på ham, sier Mena.

VG møter henne i forbindelse med lanseringen av hennes siste album «Weapon in mind». Et album som ga henne terningkast fem i denne avis.

- Jeg er veldig fornøyd med anmeldelsene, fordi jeg synes at albumet fortjener det. Jeg leverer ikke fra meg produkter som jeg ikke synes fortjener en femmer. Så det er jo deilig at folk er enige, sier hun.

Slo igjennom tidlig

Maria Mena slo igjennom som 16-åring med sangen «My Lullaby» som hun skrev som 11-åring etter foreldrenes skilsmisse. Siden den gang har hun fortsatt med å dele villig vekk av sine innerste tanker og opplevelser fra både gode og vanskelige stunder.

- Det var skummelt å levere denne plata fra seg, og gå rundt å lure på om folk kommer til å like det. Det var på tide at jeg gjorde noe nytt, og det er en utrolig god følelse å få bekreftet at det er en bra ting. Jeg har jo hatt denne plata for meg selv i seks måneder, og jeg har tatt noen runder med seg selv om hva folk vil synes. Til syvende og sist hadde jeg en god magefølelse, og da stolte vi på at det er fine sanger, og en bra plate.

Teori om «The Fox»

Selv om Mena synger om ting hun selv har opplevd kan hun fint sette pris på humoristiske sanger, som hiten til Ylvis-brødrene, «The Fox».

- Jeg elsker «The Fox», og jeg lo meg i hjel da jeg hørte den første gang når jeg skulle spille konsert i Malmø. Jeg har også en teori om hvordan ideen til sangen kom. Jeg tror at en av dem har vært hjemme og lest barnebøker for ungene, og så spør et av barna: «hva sier reven?». Så tenker de «hva faen sier reven?». Jeg har en følelse av det var sånn her de kom på ideen, når de tenker «Jeg kan ikke svare deg, jenta mi», ler Mena.

Ylvis-brødrene bader i suksess og er i disse dager i Los Angeles for å være med på talkshowet «Ellen Degeneres», og Mena har også planer for lansering utenlands.

- Jeg er heldig som er en artist som får gi ut plater i nesten hele verden. I november drar vi ut på Europaturné, og jeg gleder meg til å kunne stå på scenen å si «Hello Berlin». Det blir fett! I februar legger vi ut på en stor Norgesturné.

Planlegger nytt album

STORE PLANER: Albumet "Weapon in Mind" er ennå ikke sluppet, men Mena har allerede planer om neste plate. Foto: KRISTER SØRBØ/VG

Den nye platen er ennå ikke sluppet men hun har allerede planer for neste album. Hun har også tanker om å lage et julealbum.

- Jeg vet hva den nye plata skal handle om, men jeg må leve det jeg skriver om først. Jeg skriver ikke gode låter hvis jeg ikke har vært igjennom alt først. I tillegg så jobber jeg med tematikken rundt «Home for Christmas», og jeg drømmer om å få lage en juleplate. Jeg har skrevet en del låter til den allerede, sier hun.

Les også

 1. Plateanmeldelse: Maria Mena - «Weapon In Mind»

  Maria Mena (27) er ikke ferdig med tungsinnet. Men nå har hun brukt det til å lage sin beste plate.
 2. Maria Mena: - Innmari vanskelig prosess

  Først nå - 11 år etter gjennombruddet - klarer Maria Mena (27) å lytte til sitt eget budskap.
 3. Norwegian Wood: Maria Mena-anmeldelse: Høre, ikke se

  Maria Mena synger bedre enn noen gang. Lovende nye sanger. Men visuelt helt flatt.
 4. Maria Mena: Ser musikken i farger

  - «Fuck You» er en gul og oransje låt - positive ting. Slik har videoen blitt også, mener Maria Mena om sin ferske…
 5. Låtanmeldelse: Maria Mena - «Fuck You»

  Første smakebit fra Maria Menas sjette album er ikke så bra, men den lover likevel godt.
 6. Maria Mena har ti ganger høyere inntekt enn ektemannen

  (VG Nett) Artisten dro inn over tre millioner kroner i fjor. Det synes rapgruppen Karpe Diem er morsomt.
 7. Nygift Maria Mena danset lykkelig ut av kirken

  (VG Nett) Lørdag giftet artisten seg med Dagbladet-journalist Eivind Sæther i Paulus kirke på Grünerløkka.
 8. Garantert ingen Spellemann til «The Fox»-videoen

  Musikkvideoen til «The Fox» av Ylvis er sett over 36 millioner ganger, men noen Spellemannpris blir det ikke…
 9. Musikkvideoanmeldelse: Tilbake til norsk hverdag

  Den nye Ylvis-videoen er neppe ment som en reell oppfølger til «The Fox». Uansett gir den en viss nedturfølelse.
 10. Ylvis har landet i Los Angeles

  LOS ANGELES/OSLO (VG) Ylvis-brødrene har landet i Los Angeles. Men er tause om deltagelsen i «The Ellen Degeneres Show».
 11. Ylvis skal gjeste «The Ellen DeGeneres Show»: - Vi er glade for at vi klarte å lage plass i timeplanen

  LOS ANGELES/OSLO (VG) Ylvis-brødrene er på plass i stjernebyen Los Angeles for å gjeste «The Ellen DeGeneres Show» foran…
 12. Her er Ylvis' nye musikkvideo

  «The Fox» er i ferd med å erobre verden, men allerede nå kan VGTV presentere Ylvis-brødrenes neste musikkvideo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder