Smeplass beroliger fansen: - Dere har ikke sett det siste av meg!

RØK UT: Astrid Smeplass fikk færrest stemmer av Idol-deltakerne i går, og røk dermed ut av sangkonkurransen. (Foto: FRODE HANSEN)

Tusenvis av fans vil ha Astrid tilbake i Idol

Over 45.000 fans vil ha Astrid Smeplass (16) tilbake i Idol. 16-åringen selv sier at musikkarrieren bare så vidt har begynt.

 • Linn Johansen
 • Camilla Norli

Artikkelen er over syv år gammel

Det kom som et sjokk da storfavoritten røk ut i gårsdagens Idol-sending.

Da VG snakket med Smeplass lørdag formiddag hadde 17.000 fans uttrykt sin støtte på Facebook-siden «Gi Astrid Smeplass en ny sjanse i Idol 2013». Minutter senere har tallet steget til over 20.000, og lørdag kveld er det over 45.000 som «liker» Facebook-siden.

- 17.000? Er det sant? sier en sjokkert Astrid Smeplass når VG ringer henne.

- Jeg blir så klart veldig glad, det er jo et tegn på at folk liker det jeg gjør, og en bekreftelse på at folk vil høre mer fra meg, sier hun fornøyd.

Håper på platekontrakt

Presseansvarlig Bjarne Laastad for «Idol» i TV 2, skuffer fansen med å si at det dessverre ikke er aktuelt å gi Smeplass en ny «Idol»-sjanse.

- Den som får færrest stemmer, ryker ut. Sånn er reglene. I går var det Astrid Smeplass sin tur, sier han til VG.

16-åringen lover imidlertid at vi ikke har hørt det siste fra henne.

- Dere kommer til å høre mer fra meg. Jeg vil fortsette med sangen, og forhåpentligvis skjer det ting ganske snart. Jeg håper jo at jeg kan få en platekontrakt, sier hun til VG.

Tone Damli Aaberges manager, David Eriksen, sa til VG i går at Smeplass gjerne må ringe han. Smeplass har imidlertid ikke vært i kontakt med noen angående platekontrakt og videre jobbing ennå.

Fikk et «spark i ræva»

I etterkant av fredagens utstemming, har flere spekulert i om det kan ha vært noe feil med SMS-stemmene, ettersom noen ikke hadde mottatt bekreftelse på at stemmen var mottatt. Men «Idol»-presseansvarlig Bjarne Laastad avkrefter dette.

- Vi har ikke registrert noe unormalt. Er det noen som er redd for at stemmene deres ikke er registrert, trenger vi nummeret deres for å sjekke. Men vi har ingen grunn til å tro at stemmer som er sendt inn ikke er registrert, sier Laastad.

Egne låter

Før gårsdagens Idol-sending fikk deltakerne hjelp av profesjonelle låtskrivere til å lage sin egen låt som de opptrådte med i går. Smeplass fremførte låten «Shattered», og røper at hun allerede nå er i gang med å skrive flere nye låter.

- Jeg trengte nok et spark i ræva, og det fikk jeg i Idol. Jeg er utrolig takknemlig, og gleder meg til å fortsette videre med musikken, sier hun.

Nå skal Smeplass nyte et par fridager i Oslo, før hun reiser hjem til foreldrene i Berkåk i Rennebu. Så skal hun tilbake til hybelen i Orkanger og skolebenken.

- Jeg har en del skolearbeid å ta igjen nå. Men snart kommer sommeren, og da blir det nok mye jobbing med musikken, røper 16-åringen som går i første klasse på idrettslinja på Orkanger videregående skole.

Med fem deltakere igjen var Smeplass storfavoritt før gårsdagens sending. Det var Astrid Smeplass og navnesøster Astrid Sugaren som sto igjen med færrest stemmer, men Smeplass trakk det korteste strået.

Sjokkresultat

Tidligere hadde tre av fire Idol-dommere spådd at det var Sugaren som ville ryke ut i går.

TONE GRÅT: Idol-dommer Tone Damli Aaberge klarte ikke å holde tårene tilbake da Astrid Smeplass røk ut av Idol-sirkuset i går. Etter sendingen ga de to hverandre en god klem. (Foto: FRODE HANSEN)

Idol-dommerne holdt ikke følelsene tilbake da sjokkresultatet kom. Tone gråt, og Gunnar Greve var forbannet.

Mer om

 1. Idol
 2. Astrid Smeplass

Flere artikler

 1. Tore Strømøy ut mot Idol-dommerne

 2. – Astrid Smeplass får platekontrakt

 3. Pluss content

  «Idol»-Astrid: Mamma er min beste venn

 4. Astrid Sugaren om «Idol»-bråket: - Vi er ikke uvenner

 5. Astrid Sugaren (17) ute av Idol

Fra andre aviser

 1. Til Bergenfest med en dose debutnerver

  Bergens Tidende
 2. - Nerver er ikke et problem

  Fædrelandsvennen
 3. Hun synger og ser ut som en engel – i kveld spiller Astrid S på Østsia

  Fædrelandsvennen
 4. Hvor dypt kommer han?

  Fædrelandsvennen
 5. Astrid S: - Det var tungt å være den som ikke kunne svare på spørsmålene i timen. Den som fikk dårlig karakter på alle prøvene.

  Fædrelandsvennen
 6. Norge er det nye Sverige. I musikksammenheng er det svært gode nyheter.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no