FIKK A-HA-OPPLEVELSE: Linnea Dale. Foto: WARNER MUSIC

FIKK A-HA-OPPLEVELSE: Linnea Dale. Foto: WARNER MUSIC

a-ha-Paul falt pladask for Linnea Dale

Paul Waaktaar-Savoy liker Linnea Dales stemme så godt at han har staket ut en ny kurs i karrieren sin.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg elsket stemmen hennes fra første stund. Det spiller ingen rolle hva slags mikrofon eller behandling du gir den. Alt er på plass i utgangspunktet, sier Waaktaar-Savoy til VG.

Linnea Dale (23) har vært en godt synlig figur i norsk pop siden hun dukket opp i «Idol» 2007. Etter en pause fra rampelyset gjorde hun stor suksess som vokalist for Donkeyboy. I vår kom hun på annenplass i Grand Prix-finalen.

Nå er hun ute med sitt andre soloalbum, som har noe sjeldent å vise til: Produksjon og låtsamarbeid med mannen bak «Take On Me», «Stay On These Roads» og en god andel for øvrig av de mest elskede låtene i norsk pophistorie.

Ifølge plateselskapet Warner er det bare deLillos (låten «Tyve null tre») som fra før kan vise til produksjonsarbeid fra a-ha-legenden.

Linnea Dale tilbragte en uke i Waaktaar-Savoys hjemmestudio i Brooklyn i fjor. Tre låter fant veien til albumet «Good Goodbyes».

- Dette er første gang jeg har gjort noe slikt, og jeg likte det. Det føltes bra; en annen kameravinkel. Men jeg trodde jeg skulle slippe promoarbeid, så dette er litt nedtur, fleiper han.

IMPONERT: Paul Waaktaar-Savoy ble så begeistret for Linnea Dale at han bestemte seg for å bli hennes produsent. Foto: KRISTER SØRBØ


52-åringen synes Dale lager egenartet musikk.

- Hun har en egen sans for melodi, og måten hun bruker ord på er utypisk. Det flyter nydelig, mener han.

Linnea Dale ble født seks år etter at «Take On Me» toppet hitlistene, og har dermed en viss distanse til a-ha-historien.

- Jeg er litt for ung til at a-ha ble min ungdomsmusikk, men jeg kjenner jo hitene deres. Mamma er veldig a-ha-fan, så for henne er dette stort, ler hun.

Som Donkeyboy-medlem var Dale med som oppvarmer for a-ha på deres siste turné. I Brooklyn ble det imidlertid mer tid til å bli kjent med Waaktaar-Savoy.

- Han er en ganske rolig type, du ser at det foregår mye på innsiden der, sier hun.

Av låtene de to lagde sammen fremhever Waaktaar-Savoy «With Eyes Closed» som personlig favoritt.

- Hvilke andre norske artister kunne du tenke deg å produsere?

- Det dukker stadig opp nye, kule artister hjemme i Norge, jeg trenger å oppdatere meg litt. Men jeg elsket virkelig Susanne Sundførs «White Foxes».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder