HELT I HJEMLANDET: Måns Zelmerlöw ble tatt imot på Arlanda av presse og fans etter seieren i Eurovision Song Contest 2015 med bidraget Heroes. Nå er han klar for VG-lista! Foto:JONAS EKSTRÖMER,TT, NTB SCANPIX

Eurovision-vinneren om VG-lista: – Det skal bli så sinnsykt kult

Måns Zelmerlöw (29) avlyste egen midtsommerfeiring for å kunne være med på Rådhusplassen.

  • Felicia Alvsing
  • Tormod Kvithyld Åmotsbakken

Artikkelen er over fire år gammel

En drøy måned etter seieren i Eurovision Song Contest med låten «Heroes» er Måns Zelmerlöw klar for VG-lista.

– Det skal bli så sinnssykt kult. Jeg har ikke spilt i Oslo siden Pride i 2007 eller 2008. Det var bra da også, men det var ikke så mye som 75.000 publikummere, sier han til VG.

Avlyste egen feiring

Med navn som Nico & Vinz, Eurovision-konkurrent Guy Sebastian, Kwabs og John Newman på line-upen, og 75.000 mennesker foran scenen – var Zelmerlöw sikker i sin sak. Han skulle på VG-lista.

– Jeg avlyste faktisk midtsommaraften-feiringen min for å dra til Oslo og VG-lista, så jeg har store forventninger til at det skal bli en bra fest.

Selv skal han bidra på lik måte som han gjorde under Eurovision-finalen i Wien: Han skal lage fest!

– Jeg skal øse ut sykt mye energi på scenen. Jeg er utrolig giret for å opptre på VG-lista, jeg har hørt at det skal være helt magisk. Jeg gleder meg også veldig til nachspielet, sier han.

HER er hele listen over alle artistene som skal opptre på Rådhusplassen.

– Hektisk

Siden seieren i Wien har det ikke vært mye til til avslapning for 29-åringen fra Lund i Sverige. Daglig deler han Instagram-bilder av seg selv og stedene han er i, og ofte er det et nytt land og en ny by for hver dag.

Tiden etter seieren har vært fantastisk og hektisk. Jeg oppholder meg nesten bare om bord i fly akkurat nå. Men jeg er så takknemlig.

Etter VG-lista-showet på Rådhusplassen venter mer enda reising for svensken.

– Jeg skal reise rundt og promotere albumet mitt, «Perfectly Damaged» og holde konserter helt fram til september. Og så har jeg lyst til å lage ny musikk.

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza – for å nevne noen – har stått på scenen på Rådhusplassen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

Hvis du vil ta en titt bak kulissene på VG-lista-turneen kan det være lurt å følge VGlistatopp20 på Snapchat og Instagram, og Rampelys på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 12.00 (OBS: Kl 10.00 i Oslo) åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

  1. VG-Lista Topp 20
  2. VG-lista

Flere artikler

  1. Eurovision-vinner til VG-lista

  2. Stockholm får Eurovision

  3. Disse kommer til VG-lista 2015

  4. Nico & Vinz til VG-lista!

  5. Idol-Jesper, Sandra Lyng og Kvammen til VG-lista

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder