REHAB: Metallica-vokalist James Hetfield har i mange år slitt av og på med avhengighet. Nå er han tilbake på rehabilitering. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau

Metallica-vokalist tilbake på rehab – utsetter turné

Metallica-frontmann James Hetfield må igjen gjennom rehabilitering. Bandet utsetter derfor en planlagt turné i New Zealand og Australia.

– Som de fleste av dere sikkert vet, har vår bror James periodevis slitt med avhengighet i mange år. Nå har han dessverre blitt nødt til å melde seg på et behandlingsprogram for å komme i gang med rehabiliteringen sin igjen, melder bandet på sin offisielle Twitter-konto natt til lørdag.

– Vi beklager å måtte informere våre fans og venner om at vi må utsette vår planlagte turné i Australia og New Zealand.

Twitter-meldingene er signert de tre øvrige bandmedlemmene, Robert Trujillo (bassist), Kirk Hammett (gitar) og Lars Ulrich (trommer).

De opplyser at de vil refundere alle billetter som er solgt i forbindelse med de planlagte konsertene, og legger til at turneen vil starte igjen så fort Hetfields helse blir bra igjen.

– Igjen, vi er knust over å ha påført så mange av dere ulempe, spesielt våre lojale fans som reiser lang vei for å oppleve konsertene våre. Vi setter pris på deres støtte til James og takker dere for å være en del av Metallica-familien, skriver de.

Dop og alkohol

Metallica er et av verdens mest kjente heavy metal-band, og har vunnet en rekke Grammy-priser.

Vokalist, gitarist og låtskriver Hetfield har vært åpen om at han har slitt med avhengighet, både av narkotika og alkohol.

POPULÆRE: Metallicas bandmedlemmer (f.v) Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett og Robert Trujillo. Foto: Marco Ugarte / TT NYHETSBYRÅN

I 2001 var han ute av bandet i syv måneder mens han var lagt inn på en avrusningsklinikk på grunn av alkoholproblemer.

Denne historien ble blant annet fortalt i dokumentaren «Some Kind of Monster», som ble spilt inn mellom 2000 og 2003.

– Dere hadde nok ikke likt meg hvis dere kjente hele historien min, hvis dere visste om alle de grusomme tingene jeg har gjort, sa han i et videointervju med organisasjonen Road Recovery i 2015.

To år senere fortalte han i podkasten «The Joe Rogan Experience» at han hadde vært edru i 15 år.

Fortsatt populære

Også trommeslager/låtskriver Lars Ulrich har vært åpen om at han misbrukte narkotika, og fortalte til The Mirror i 2014 at han hadde vært edru i ti år etter å ha brukt kokain.

Tross turbulens, dødsfall og flere utskiftninger har bandet holdt koken siden det ble stiftet av Hetfield og Ulrich i 1981. Konsertene deres blir stadig utsolgt, og så sent som i sommer spilte de på Granåsen i Norge.

Bandet har solgt over 100 millioner album og ble innlemmet i rockens Hall of Fame i 2009.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder