SJOKKERTE: Anna Bergendahl sjokkerte juryen, og ble også sjokkert selv på sin første audition i 2006. Foto: TV4

Tårevått farvel for «Idol»-Anna

(VG Nett) Hun sang seg inn i juryen og svenskenes hjerter. I går kveld var det slutt på «Idol»-eventyret for Anna Bergendahl (16).

Artikkelen er over 11 år gammel

Idols hjemmeside i Sverige

Hun ble av juryens stjerneprodusenter sammenliknet med Celine Dion da hun hun dukket opp på audition til svenske «Idol» tidligere i år.

Fredag kveld forsvant en gråtkvalt Anna ut av konkurransen etter å ha sunget «Over the rainbow», med fattige en prosent mindre stemmer enn nærmeste konkurrent. Ifølge svenske Aftonbladet var Anna fullstendig knust da hun tapte på målstreken.

- Jeg måtte trekke pusten før jeg møtte pressen, fortalte hun i natt til avisen, mens tårene fortsatt trillet nedover kinnene.

- Jeg kan ikke si at jeg er helt fornøyd med hva jeg har prestert i «Idol», men under disse forutsetningene har jeg gjort mitt beste, sa hun.

Skryt av stjerneprodusent

Anna Bergendahl så knust etter exiten at hun umiddelbart etter sending fikk møte psykologen som produsentene har standby etter hver delfinale.

- Nå er det tid for Anna å gjøre sine egne greier. Jeg synes du er helt utrolig bra, sa «Idol»-dommeren Andreas Carlson til Bergendahl. Carlsson har tjent seg styrtrik som produsent, og har tidligere laget låter for Britney Spears, N'Sync og Backstreet Boys. Den 35-årige låtskriverens sanger har solgt over 100 millioner eksemplarer. Han ble kåret til årets låtskriver i USA i 2001.

Dommerne gråt

På sin første audition fikk Bergendahl dommerne til å gråte, men hun måtte likevel gjennom en ekstra runde før hun gikk videre.

Dommerne forklarte Anna at de ikke var sikre på om hun fortjente finaleplass, og kalte henne inn til en siste audition før finalistene ble gjort kjent. Anna sang på oppfordring «Have A Heart» for juryen.

- Det er det beste jeg har hørt. Jeg har hørt mye i mitt liv. Det var fantastisk, sa Carlsson etter å ha hørt henne synge nok en gang.

Les mer: Her tar følelsene overhånd for Anna

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder