SISTE INNSATS: Kerry King i Slayer, her under opptreden med Lamb Of God og Behemoth i Madison Square Garden i New York i juli. Foto: Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Slayer gir seg

Hardrockerne i Slayer varsler ny verdensturné som skal være deres siste.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Hedret Slayer med trafikkskilt

Det melder bandet i en kort videosnutt lagt ut på bandets offisielle YouTube-kanal mandag. Der står det «Enden er nær … Slayer takker for seg med en siste verdensturné». Til slutt står det «De siste turnédatoene for Nord-Amerika kommer». Videoen består ellers av arkivbilder til bandets musikk.

les også

Slayer-gitarist (49) døde

Slayer, kalt thrash-innovatører av Billboard, har holdt på siden 1981. De holdt det også gående etter at bandgrunnlegger og gitarist Jeff Hanneman døde i 2013.

Bandet har vært en av de mest innflytelsesrike hardrockbandene de siste fire tiårene, ifølge Variety. De skriver også at band som Lamb of God, Anthrax, Behemoth og Testament antas å være oppvarmingsband på turneen.

I dag har bandet to av sine grunnleggere med fremdeles: vokalist/bassist Tom Araya og gitarist Kerry King. Trommis Dave Lombardo har sluttet i bandet minst tre ganger: De to siste gangene har han blitt erstattet med tidligere Exodus-trommis Paul Bostaph. Etter at Hanneman døde av leversvikt, bla han erstattet av tidligere Exodus-gitarist Gary Holt.

Araya sa til Loudwire i 2016:

– Nå som vi har holdt på i 35 år, er det på tide å ta ut pensjonen min. Da vi startet var alt topp, fordi vi var unge og uovervinnelige. Så kom en tid da jeg ble familiemann og det var tøft for meg å fly fram og tilbake. På dette tidspunktet, på nivået vi er nå, kan jeg gjøre det: Jeg kan fly hjem når jeg vil. Men det er bare tøffere og tøffere å komme seg tilbake på turné. 35 år er lang tid.

VOKALIST: Tom Araya opptrer på Pier Six Concert Pavilion i Baltimore i juli. Foto: Brent N. Clarke / TT / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder