Michael Jackson før dagen startet i rettssaken mot ham fredag. Jackson ankom i svart dress, hvit skjorte og rødt slips fredag. Foto: AFP

Juyen fikk se dramatisk videobevis: Anklageren og familien forgudet Michael Jackson

(VG Nett) Michael Jackson er blant annet blitt fremstilt som en kynisk sexforbryter av anklagerens familie. Fredag fikk juryen se og høre en helt annen versjon fra den samme familien.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Det er denne gutten som nå har anklaget Jackson for blant annet seksuelle overgrep.

"Pappa"
- Min sønn spurte ham selv. "Kan jeg kalle deg for pappa". Og Michael svarte "selvfølgelig", forteller guttens mor i videoen.

I en annen sekvens i videoen forteller guttens bror følgende:

- Han (Michael Jackson) virket faktisk mer som en far enn vår biologiske far.

Så kom en uttalelse som virkelig kan styrke Jacksons sak. Gutten, som var 13 år da de påståtte overgrepene skjedde, beskriver i videoen sitt første besøk på Neverland. Han forteller at det var han som spurte Jackson om han kunne sove på popstjernens soverom.

Jackson svarte at det var greit hvis foreldrene syntes det var grei. "Det var greit for dem", forklarer gutten i videoen.

"Godhjertet"

I løpet av videoen bruker også familien ord som snill, godhjertet, morsom og faderlig når de beskriver 46-årige Michael Jackson.

Aktoratet i Jackson-rettssaken har hevdet at familien ble tvunget til å ta del i videoen, og at de under produksjonen av videoen ble holdt fanget. Opptakene ble gjort mellom 19. og 20. februar 2003 - to uker etter at Martin Bashir-dokumentaren ble sendt i USA.

Der kunne man se Michael Jackson holde gutten som nå har anklaget ham i hånden. En åpenhjertig Jackson innrømmet også at han lot barn sove i sengen sin, mens han selv sov på gulvet.

Etter at videoen med familien ble vist i retten fredag inntok guttens 18-årige søster vitneboksen igjen. Hun startet sin forklaring torsdag.

Distriktsadvokat Tom Sneddon spurte henne om hun noen gang hadde lagt merke til at Jackson tok mye på broren.

- Han ville klemme og kysse ham kontinuerlig... på kinnet og på hodet, fortalte hun.

Mesereau klar til kamp

Michael Jacksons hovedforsvarer Thomas Mesereau har til nå gått hardt til verks på vitnene, og søsteren til anklageren blir nok ikke noe unntak. Videoen som ble vist fredag blir etter all sannsynlighet hovedtema når den anerkjente advokaten inntar skranken.

Mesereau har i innledningen av rettssaken lovet juryen at han vil bevise at enhver påstand er basert på løgn.

Den 18-årige jenta, som torsdag fortalte at hun hadde sett Jackson servere broren hennes alkohol, har vært rolig under forklaringene i retten torsdag og fredag. I tillegg til alkoholpåstandene har hun også sagt at Jackson på et tidspunkt kontrollerte familien hennes, og at kun hennes yngre brødre var velkommen på Neverland.

I videoen som ble vist fredag gråt søsteren da hun fortalte om brorens kreftsykdom og hvordan Jackson hjalp ham.

Jackson felte tårer igjen

Da videoen ble spilt måtte også Jackson nok en gang tørke øynene med papir. Det samme skjedde da dokumentaren til Martin Bashir ble vist tidligere denne uken.

Moren til Jackson, Katherine, måtte også tørke tårer da familien på videoen som ble vist fredag fortalte om godheten til sønnen. Jacksons søster LaToya og broren Jackie var også på plass i retten fredag. Begge noterte heftig da videoen ble vist. Da gutten fikk lov til å sove på samme rom som Jackson, skal han ha kommet i "diskusjon" med popstjernen om hvem som skulle sove i sengen.

- Han sa at jeg skulle sove i sengen... Michael sa til slutt, "OK, hvis du elsker meg sover du i sengen", forteller gutten i videoen. Aktoratet hevder at gutten ble seksuelt misbrukt av Jackson flere ganger etter at denne videoen ble laget.

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Dramatisk dag i tidenes kjendisrettssak: - Jeg så Jackson utføre overgrepene

 2. Dårlig dag for aktoratet: - Moren beskrev Michael Jackson som en engel

 3. 15-åringens søster forklarte seg i kveld: - Fløyet til Miami før Jackson-dokumentar

 4. Broren til hovedanklageren forklarte seg: Tatt for løgn i retten

 5. Århundrets kjendisrettssak: TV-intervjuer kan ødelegge for Michael Jackson

Fra andre aviser

 1. Hardkjør mot Jacko

  Aftenposten
 2. Følte seg fanget på Neverland

  Aftenposten
 3. 15-åringen: Ingenting skjedde

  Aftenposten
 4. Følte seg fanget på Neverland

  Fædrelandsvennen
 5. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 6. - Slikket sønnen min

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no