Jackson-ansatte vitnet i Santa Maria

Michael Jackson vinker til fansen før en ny dag i retten mandag.

- De var lykkelige på Neverland....

(VG Nett) Neverland-sjefen Joe Marcus fortalte i går at det påståtte Michael Jackson-offeret og hans familie ikke viste noen tegn til mistrivsel under oppholdet på ranchen.

 • Ola Stenberg

Artikkelen er over 15 år gammel

Marcus, som har vært ansatt som Neverland-sjef i 18 år, fortalte i retten mandag at han aldri så Jackson gjøre noe upassende mot barn. Han sa også at familien til den nå 15 år gamle gutten "stortrivdes på Neverland" og at de ville fortest mulig tilbake til ranchen når han tok dem med til tannlegen og på shopping.

- Klagde hun (moren til det påståtte offeret) noen gang til deg for noe? spurte forsvarsadvokat Robert Sanger.

- Aldri, var svaret til Marcus.

Det er ventet at Michael Jackson-forsvaret vil holde på i om lag to måneder. Med den svært erfarne skrankeadvokaten Thomas Mesereau i spissen er det ventet en rekke dramatiske avsløringer fra det de mener er den sanne historien.

Du kan følge hele Jackson-rettssaken på VG Nett.

- Krasjet golfbiler

Michael Jackson-forsvaret startet mandag på sin første hele uke med bevisføring. Etter å ha satt de unge Jackson-vennene Brett Barnes og Wade Robson i vitneboksen, var det tidligere og nåværende Neverland-ansatte som stilte opp for popstjernen mandag.

Joe Marcus ble mandag spurt om hvordan familien oppførte seg når de var utenfor Neverland. Aktoratet har tidligere hevdet at familien følte seg fanget og under konstant oppsyn av Jackons ansatte.

Marco fortalte at han pleide å bli igjen i bilen under handleturer med familien, og at de under et tannlegebesøk var svært ivrige etter å komme seg tilbake til Neverland.

Det står i sterk kontrast til forklaringen som moren til det påståtte offeret serverte juryen tidligere i rettsaken. Hun hevdet at tannlegebesøket til sønnene var noe hun fant på for å "rømme" fra Neverland.

Marcus fortalte også at familien til gutten fremstod sympatiske den første tiden på Neverland, men at alt var forandret da de kom tilbake et år senere. Guttene var da uhøflige, de krasjet ifølge Marcus golfbiler og de forsøkte flere ganger å kjøre biler som stod parkert inne på ranchen.

- Michael er ulykkelig

Michael Jackson hastet hjem etter rettsmøtet mandag, noe popstjernens talskvinne forklarte med at han hadde store ryggproblemer.

- Han er fysisk veldig sliten. Ryggen hans er ikke bra og han hadde det ukomfortabelt i retten i dag, fortalte Raymone K. Bain.

Jackson har hatt store ryggproblemer også tidligere i rettssaken, noe som førte til at han kom 1 time for sent den dagen det påståtte offeret skulle vitne. Jackson fikk stor oppmerksomhet over hele verden da han omsider ankom rettslokalet iført pysj.

Hun fortalte også at Jackson forsøker å holde humøret oppe, men at rettssaken generelt har gjort ham ulykkelig

- Det er veldig vanskelig for ham å høre på alt som blir sagt i retten. Ikke noe av dette hjelper imaget hans. Vi ser frem til at han blir frikjent, sa Bain.
- Han vil at dette skal ta slutt, slik at han kan fortsette livet sitt og gjøre det han gjør - nemlig sørge for at folk er glade, fortsatte hun.

- Culkin vitner

Aktoratet har hevdet at filmstjernen Macaulay Culkin er en av fem gutter som ble misbrukt av Jackson på starten av 1990-tallet. Culkin har imidlertid fortalt offentligheten at det aldri skjedde noe upassende mellom de to.

Det ble først hevdet at Culkin skulle være blant forsvarets første vitner sammen med Brett Barnes og Wade Robson, men de siste dagene har det oppstått rykter om at Culkin ikke vil vitne likevel.

Jackson-eksperten J. Randy Taraborrelli mener Culkin kommer til å vitne og at det trolig skjer denne uken.

- Han vil vitne for Michael Jackson og det er god gjetning at det skjer på onsdag, sier han til CBS News. Taraborrelli har fulgt hvert eneste øyeblikk i Jackson-rettssaken.

Andrew Cohen, som er juridisk ekspert for den samme TV-kanalen, tror juryen nå vil se en rekke kjendisvitner i tillegg til Culkin.

- Folk liker kjendiser. De kommer av ren godhet fra hjertet for å fortelle sin historie, og hvis aktoratet angriper kjendisene vil det bare hjelpe Jackson, mener han.

Les også

 1. Hevder Culkin har fått «kalde føtter»

  (VG Nett) Skuespilleren Macaulay Culkin (24) kan komme til å trekke seg som vitne i rettssaken mot Michael Jackson.
 2. Nå skal Jackson forsvare seg

  (VG Nett) Etter to måneder av rettssaken er Michael Jackson-forsvaret klar til å slå tilbake mot tiltalen om seksuelle…
 3. Jackson-saken fortsetter

  (VG Nett) Popstjernens forsvarsteam klarte ikke å overbevise dommer Rodney Melville.
 4. - Sov hos Michael - ingenting hendte

  (VG Nett) Wade J. Robson (22) har kjent Michael Jackson (46) siden han var fem, og har nesten 20 ganger overnattet…

Mer om

 1. Michael Jackson

Flere artikler

 1. Culkin hjelper Jackson

 2. Hollywood-vitne Michael Jackson-rettssaken: - Macaulay Culkin vitner i dag

 3. Michael Jackson-rettssaken: Neverland-romanse kan knuse aktoratet

 4. Dramaet i Michael Jackson-rettssaken fortsetter: Culkin: - Jeg vitner for Jackson

 5. Nå skal Jackson forsvare seg

Fra andre aviser

 1. - Fullstendig latterlige anklager

  Aftenposten
 2. Dette er anklagene mot Michael Jackson

  Aftenposten
 3. Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

  Aftenposten
 4. - Jacko befølte syvåring

  Aftenposten
 5. Nå avgjøres Jackos skjebne

  Aftenposten
 6. Ryktet er svertet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no