POPPIS I SVERIGE: De norske tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen har fått en stor fanskare i Sverige. Her er de på scenen under en konsert på Gröna Lund i Stockholm. Foto: Izabelle Nordfjell/tt NTB scanpix

Forbereder seg på Marcus & Martinus-kaos

Tidligere i sommer har to fornøyelsesparker måttet stenge dørene på grunn av massivt oppmøte. Nå forbereder svenskene seg på like ville tilstander igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tirsdag opptrer Marcus & Martinus på «Allsång på Skansen» i Stockholm.

Etter å ha skapt kaos både på Liseberg og Gröna Lund forbereder de svenske arrangørene seg nå på Marcus & Martinus-kaos igjen.

De norske fjortenåringene skapte elleville scener da de tidligere i sommer opptrådte på Liseberg i Gøteborg. Fornøyelsesparken måtte stenge dørene før konsertstart etter et uventet stort publikumsoppmøte. Hele 20.000 fans hadde kommet til parken for å se tenåringsidolene opptre, og da var det også mange hundre som ble stående igjen utenfor portene.

Godt forberedt

Arrangementssjef for «Allsång på Skansen» forteller videre til Aftonbladet at de har tatt sine forholdsregler med tanke på sikkerhet.

– I slike tilfeller gjelder det alltid å være godt forberedt. Vi har sett på tidligere konserter og tatt høyde for det da vi har dimensjonert sikkerheten, sier Runnfeldt.

Har du sett? Marcus & Martinus (14) skapte Liseberg-kaos: – Helt vilt!
Det ble heller ikke mindre kaos da fjortenåringene en uke senere inntok fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm. Da måtte sønderknuste svenske fans gå gråtende hjem ettersom parken ble smekkfull.

Kaoset som har oppstått rundt de norske popidolene har også ført til at SVT har måttet avlyse en konsert fordi de ikke kunne garantere for sikkerheten.

Artikkelen fortsetter under videoen


Fikk du med deg? Marcus & Martinus erobrer VG-lista – men ikke jentene (sier de)

Oppfordring til foreldre

Portene inn til selve konsertområdet til det som er originalversjonen av norske «Allsang på Grensen» åpner ifølge avisen allerede ti timer før konsertstart. Arrangøren er forberedt på at mange vil komme tidlig for å ikke gå glipp av et eneste sekund.

Nå oppfordrer de foreldre til å ikke la barna reise alene på kveldens konsert.

– Det er det beste tipset, uansett om man har eldre eller yngre barn, sier arrangementssjef Tobias Runnfeldt til Aftonbladet.

Mange jern i ilden: Marcus & Martinus får egen TV-serie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder