GIKK BORT: Artist Guy Clark opptrer i Austin i Texas i april 2013. Foto: Rick Kern Getty Images

Country-storheten Guy Clark er død

Låtskriveren Guy Clark er død etter en ti år lang kamp mot
kreft, 74 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Guy Clark er kjent som mannen bak låter som «Desperados Waiting for a Train» og «L.A. Freeway». Han var nominert til flere Grammy-priser, og vant til slutt med sitt siste utgitte album, «My Favourite Picture of You», i 2014.

Leste du: Countrylegenden Merle Haggard er død.

Ifølge New York Times har manageren Keith Case oppgitt at Clark døde etter lang tid med sykdom, inkludert ti års kamp mot lymfekreft.

Clarks innspillinger skal ha fått lite radiotid, men flere av låtene hans ble klassikere med andre artister, som «L.A. Freeway» med Jerry Jeff Walker fra 1973. Sammen med blant annet Walker og Townes Van Zandt, var Clark kjent for låtskrivingen knyttet til Texas trubadur-bevegelsen på 70- og 80-tallet.

– Guy Clark var selve høvdingen av Texas-låtskriverne, en «outlaw» i hjertet og en formidabel historieforteller. Ikke så kjent som Merle Haggard som vi mistet for kun en drøy måned siden, men minst like respektert. Nå er han gjenforent med sin «best buddy» Townes van Zandt – tipper det utveksles noen fantastiske låter rundt bordet der oppe, sier VGs musikkekspert Stein Østbø.

Willie Nelson: – Jeg har kjøpt mye pot, og nå selger jeg noe tilbake.

Hylles av kolleger

Countrymusiker Emmylou Harris uttaler dette om Clark til NPR (National Public Radio):

– Det er vanskelig å forestille seg en verden med musikk uten Guy, eller en verden med språk uten Guy.

Rosanne Cash skriver på Twitter:

– Ha en god reise, gamle venn. Jeg ville ikke blitt låtskriver om det ikke var for at jeg fikk være med i din krets og lære fra en mester.

Ricky Skaggs velger å hylle ham slik:

– Jeg elsket Guys hjerte, hans humor og hans country-klokskap. Han vil bli savnet. Hvil i fred, Guy!

Merle Haggard: Etterlot hundrevis av ukjente sanger.

– Han var kongen av låtskriverne i Texas, og en enorm inspirasjon for alle som forsøker å gjøre ting riktig. Vi kommer til å savne Guy Clark, skriver Jason Isbell på Twitter.

Ifølge Rolling Stone holdt Clark seg aktiv de siste årene, selv om han slet med sykdom. Hans nyeste LP, «My Favourite Picture of You», handler om et spesielt bilde av kona Susanna, som døde av lungekreft i 2012.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder