VAR ALLTID DER: - Jeg var alltid tilstede for min datter og det føler jeg ikke kommer frem i den nye filmen, sier Amy Winehouses far, Mitch. Her med Amy i et bilde fra 2009. Foto:Kirsty Wigglesworth,AP

Amy Winehouses far raser mot ny film om datteren

«Jeg blir sittende igjen som den store skurken»

Amy Winehouses far, Mitch, raser mot dokumentarfilmen om hans avdøde datter, «Amy». Han mener at han blir løgnaktig fremstilt i filmen om pop-stjernen , som vises for første gang i under filmfestivalen i Cannes neste måned.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Jeg blir fremstilt som den store skurken, sier taxisjåføren som nå prøver å skape seg en karriere som jazz-sanger ifølge The Mirror.

- Jeg er skuffet. Dette kunne blitt en fantastisk film, sier han til avisen.

Han reagerer på at han blir fremstilt som en en fraværende og uansvarlig far, mens Amys ektemann Blake Fielder-Civil, som han mener er ansvarlig for at datteren ble narkoman, slipper billig unna.

- Blake sier i filmen at grunnen til at Amy ble som hun ble, er på grunn av meg. Han nevner ikke med ett ord at det var han som supplerte henne både med crack og heroin. Jeg ble rett og slett kvalm da jeg så filmen for første gang. Amy ville vært rasende. Det er ikke slik hun ville hatt det, sier Mitch Winehouse.

STOR SORG: Det var mange som ville vise sin deltakelse etter at Amy Winehouse ble funnet død i juli 2011. Her betrakter moren Janis og faren Mitch alle blomstene og de mange kondolansekortene som lå utenfor Amys hus den gangen. Foto:Lefteris Pitarakis,Ap

Dokumentaren er regissert av Asif Kapadia, som vant to BAFTA-priser for sin dokumentar «Senna» om livet og det brå dødsfallet av Formel 1-stjernen Ayrton Senna. Winehouse-dokumentaren skal angivelig inneholde musikk- og filmmateriale som tidligere ikke har vært vist.

- Vi var der alltid for henne, hver eneste dag. Noen dager ringte hun meg så ofte som syv ganger om dagen. Da hun hun ble syk, var jeg der alltid for henne. Ingenting av dette kommer frem i filmen sier pappa Winehouse til britiske medier.

En talsmann for regissøren Asif Kapadia, opplyser at innledningsvis ble filmprosjektet satt i gang i fullt samarbeid med familien Winehouse.

Filmen inneholder en rekke ukjente klipp og innslag. I et intervjue fra tidlig i karrieren forteller Amy at hun frykter at hun ikke vil klare å takle berømmelsen som kunne følge med.

- Jeg tror jeg ville bli fullstendig gal av det, sier hun i filmen.

Amy Winehouse ble funnet død i sitt hjem i Nord-London 23. juli 2011. Winehouse levde et liv med rusavhengighet, og ble kun 27 år gammel. I den første undersøkelsen ble dødsfallet juridisk betraktes som en ulykke. I desember 2012 ble det kjent at det måtte holdes en ny likskue etter at det ble klart at den opprinnelige rettsmedisineren ikke var kvalifisert til å avgjøre sangerens død.

Den nye undersøkelsen, som var klar i januar 2013, bekreftet at at Amy Winehouse døde av utilsiktet alkoholforgiftning.

Familien til Winehouse deltok imidlertid ikke på den 45 minutter lange likskuet som ble holdt den gangen.

- Jeg vil ikke tillate min familie å gå igjennom alt dette igjen. Vi trenger ikke være der, sa faren til Amy Winehouse til Daily Mail.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder