POPULÆR: Det er ingen tvil om at Bergen-publikumet satte pris på at Kurt Nilsen stakk innom og fremførte to låter under onsdagens VG-listashow. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/ VG

POPULÆR: Det er ingen tvil om at Bergen-publikumet satte pris på at Kurt Nilsen stakk innom og fremførte to låter under onsdagens VG-listashow. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/ VG

Kurt Nilsen hyllet av 11.000 hjemme i Bergen

- Jeg har en stor trang til å stå på scenen

BERGEN (VG Nett) Kurt Nilsen (34) har aldri angret på at han tok skrittet inn Idol-døren for ti år siden. Med det forandret han livet sitt.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Onsdag kveld var Bergens store sønn Kurt Nilsen sistemann ut på scenen da VG-lista gjesten hjembyen hans Bergen.

- Jeg har en stor trang til å stå på scenen og liker veldig godt det jeg gjør. Det er befriende å stå på scenen. Du kan ha hatt en dårlig dag, men når man kommer opp dit så løser alt seg og jeg føler at jeg er der jeg skal være, sier Kurt Nilsen til VG.

Over 11.000 mennesker trosset regnet og møtte opp til onsdagens store show.

Lært mye

I år er det ti år siden Norges befolkning ble kjent med bergenseren i TV-programmet Idol, og siden da har det gått i ett.

- Det er stort å ha vært i denne bransjen i ti år. Jeg har lært så umåtelig mye - om meg selv, om musikk, og det å leve og reise som artist. Det er mange som kun blir en døgnflue etter Idol, og det trodde jeg også i starten. Heldigvis fikk jeg tid til å bevise at jeg har mer i meg og at jeg har lyst til å holde på.

2003: For ti år siden gikk Kurt Nilsen av med seieren i Idol. Her sammen med David Pedersen og Linn Solemdal Andersen. Foto: MAGNAR KIRKNES/VG


Etter VG-listashowet i Bergen står en «gjennomførelsesfase», som Nilsen kaller det, for tur.

- Alle jobbene er booket og det skal jobbes beinhardt. Det blir litt maratonopplegg i år. Til neste år skal jeg ta meg et velfortjent år hvor jeg skal skrive og kose meg, det har vært nok reiser nå.

Håper på ti år til

I løpet av det siste året har 34-åringen hatt rundt 300 reisedøgn.

- Jeg er opptatt av at jeg nå får en pust i bakken, og får lov til å kjenne på det å kjede seg litt. Jeg må finne sultenheten igjen. Likevel er det viktig at man ikke gjør noe halvveis når man først har muligheten til å leve artistlivet. Jeg er jo typen som kjenner det kribler i kroppen hvis jeg sitter to uker hjemme, så noe må jeg finne på.

- Håper du på ti nye år som artist?

- Hvis folk vil og jeg fortsatt har stemmen min. Jeg har jo nok å ta og gi av, så jeg håper selvfølgelig at jeg fortsatt kan stå her om ti år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder