SVENSK POPSTJERNE: Veronica Maggio spilte i går på Øya i Oslo. Senere på kvelden dro hun rett hjem til kjæresten og sønnen Bosse i Stockholm. Foto: Krister Sørbø/VG

Veronica Maggio kombinerer rollen som popartist og småbarnsmor

Veronica Maggio (30) har brukt sommeren til å synge om orgasmer, kjærlighetssorg og ville fester. Privat er hun blitt mamma til «lille Bosse» på 10 måneder.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det å få spørsmål om hvordan mammarollen har forandret meg som artist, er et spørsmål jeg alltid irriterer meg litt over, sier Veronica Maggio.

VGTV: Tror ikke jeg er noen diva

- Det er jo ikke sånn at Keith Richards eller andre menn får spørsmål om hvordan papparollen forandret dem.

Anmeldelse: Milde Maggio

- Men det er jo klart, Lille Bosse er verdens skjønneste. Og når man får barn må en bli voksnere. Man må ta mer ansvar, selv om jeg i utgangspunktet er ganske umoden av meg, smiler Maggio, og legger til:

- Men mammarollen er en del av livet mitt, og artistrollen er en annen. Jeg trives i begge, men liker å skille på dem.

30-åringen har med sitt tredje album «Satan i Gatan», som ble utgitt i april i 2011, virkelig fått musikalsk fotfeste i her til lands. Maggio har foreløpig solgt 22.000 av albumet i Norge.

Ler av restriksjoner

Da VG møter henne sitter artisten på backstageområdet mens hun legger sminke, spiser ertesuppe og drikker øl. Da plateselskapet avbryter intervjuet for å spørre om artisten har noen presse- eller fotorestriksjoner under Øya-oppholdet, skjønner hun ikke hva de snakker om.

- Vil du at vi skal gi fotografene restriksjoner på fotografering eller filming under konserten? presiserer plateselskapet.

(Saken fortsetter under bildet)

SVENSK SJARM: Veronica Maggio flørtet med sitt norske publikum under onsdagens Øya-konsert. Foto: Krister Sørbø/VG


- Ha-ha. Nei. Det er bare å lage en videofilm og legge ut på YouTube om noen vil, det, fniser hun.

Maggio - som har både italienske og svenske røtter - tilbrakte i går kun en halv dag i Oslo, byen hun hevder er «langt mer kontinental enn Stockholm».

- Sønnen min har pleid å være med på festivaler, men når det er en så kort tur som det her så får pappa ta litt ansvar også. Dessuten reiser jeg jo hjem til Sverige i kveld, forteller hun.

Selvmordsprosjekt

«Satan i Gatan»-stjernen spilte inn sitt siste album mens hun var gravid. Tre måneder etter at Bosse kom til verden, dro hun rett ut på turné.

Nå vurderer hun å ta seg et halvt år fri - selv om det eneste hun tenkte på i sine tre tilmålte mammapermisjonsmåneder, var sangtekster og melodier.

- Da jeg lagde «Satan i gatan» følte jeg at det var et slags selvmordsprosjekt. Jeg har jo skiftet produsenter, sound og folk rundt meg, og siden det forrige albumet ble så godt mottatt, ante jeg ikke hvordan responsen ble eller om det vi hadde laget var bra. Så det å svare på hvorfor albumet er blitt så godt mottatt, er et vanskelig spørsmål å svare på for meg.

Helt personlig

Albumet hun ga ut i 2008, «Och vinnaren är», lagde hun i samarbeid med ekskjæresten og musiker Oscar Linnros, som er kreditert både i albumcover og på Wikipedia.

Hennes siste album handler både om kjærlighetssorg, fester, utroskap og anstrengte følelser mot tidligere kjærester.

- Men låtene er ikke nødvendigvis konkrete hendelser fra et visst tidspunkt, men gjerne en oppsummering av en følelse jeg har over en lengre periode. Denne platen er kanskje den mest personlige jeg har laget, men jeg har kommet frem til at jeg må tørre å være personlig når jeg lager musikk.

- Hvordan var det å lage den forrige platen med ekskjæresten din?

- Han var ikke med å lage den han, vel. Han hang bare rundt fordi vi var sammen.

- Men han er kreditert? Er mange av tekstene om han?

- Kontakten mellom meg og min ekskjæreste er ikke-eksisterende, den, sier hun kontant.

Og smiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder