- IKKE LIKE: Maria Haukaas Storeng (t.v.) mener at hennes MGP-låt ikke er like Celine Dions 90-talls-klassiker. Foto: Robert S. Eik og AFP

Maria tar plagiatbeskyldningene som et kompliment

(VG Nett) MGP-aktuelle Maria Haukaas Storeng kommenterer for første gang plagiatpåstandene rundt låten «Make My Day».

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Da Maria (30) i dag besøkte P3morgen ble hun konfrontert med forrige ukes påstander i en rekke debattforum på nettet om at låten som sikret henne finaleplass i Melodi Grand Prix er en kopi av Celine Dions balladeklassiker «Because You Loved Me».

Maria, som dagen etter MGP-triumfen i Ørland valgte å forholde seg taus om beskyldningene, gikk i dagensP3-intervju ikke av veien for å si hva hun mener om saken.

- Ikke en dum ting

- Jeg har ikke selv skrevet den låten, så jeg tar meg ikke så nær av det, forklarte Maria om balladen som er signert Merethe La Verdi og Mats Lie Skåre.

- Det er egentlig et kompliment, fortsetter Maria og legger til: - Celine Dions låt «Because You Loved Me» er jo en veldig bra låt. Den var en stor hit på 90-tallet. Det er ikke en dum ting i det hele tatt, sier Maria om det faktum at mange mener låtene er like.

- Fundamental forskjell

Men hun benekter samtidig bestemt at hennes MGP-låt er plagiat.

- Når man skriver låter, som jeg også ofte gjør, henter man gjerne inspirasjon fra andre og lager det til sitt eget. Men det er fundamental forskjell på disse to låtene, forklarer Maria og opplyser at blant annet takten er helt forskjellig.

- De stemmer ikke overens. De er ikke like, lyder det fra Maria i radiointervjuet.

VGTV: Maria og Keeo Of Kalessin i lykkerus

Ligner flere låter

Like etter første MGP-delfinale begynte tipsene å renne inn hos VG fra lesere som mente disse to låtene var svært like. Senere har det også kommet inn meldinger om at låten ligner på A1s «Like A Rose», Backstreet Boys «I'll Never Break Your Heart», Janet Jacksons «Again», Michael Jacksons «Man In The Mirror» og Umberto Tozzis «Ti Amo».

YouTube: Hør Celine Dions låt her

VGDebatt:«Synes du låtene ligner?»Si din mening!

Også låtskriver Merethe La Verdi ser på plagiatpåstandene som et kompliment, selv om hun benekter på det sterkeste at hun har hatt noen av disse låtene i tankene da hun skrev sangen.

- Har vi klart å lage en låt som høres ut som en eneste stor «rip off» av Céline Dion, Michael Jackson, Backstreet Boys, Mariah Carey, Ti Amo, Boyz II Men, A1 og Alicia Keys i en 3 minutters ballade, så er jeg ganske fornøyd egentlig, uttalte La Verdi til VG lørdag.

Følg VGTV live

Også under MGP-delfinalen førstkommende lørdag i Bodø benker GP-ekspert Jostein Pedersen og Silje Pedersen fra minMote seg i VGTV-studio for å guide og underholde VG Netts lesere gjennom kvelden. FØLG VGTVs LIVESENDING HER LØRDAG!

Jostein Pedersen har spådd hvem han tror vil gå videre i lørdagens kamp - les her.

BESØK GP-JOSTEINS BLOGG

ALT OM MELODI GRAND PRIX

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder