GATEMUSIKANT: Dersom Oslo-politikere får det som de vil, kan den avdøde rockeren Joachim «Jokke» Nielsen få en gate oppkalt etter seg. Her er han i 1997 sammen med Tourettes. Foto: Bente Frøytlog/VG. Foto:

«Jokke» kan få egen gate

Joachim «Jokke» Nielsen, som døde i 2000, kan få en gate, et torg eller en bro i Bjørvika, Bispevika eller Lohavn oppkalt etter seg.

 • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over 14 år gammel

Enkelte lokalpolitikere i Gamle Oslo har foreslått dette i en høring om gatenavn i bydelen Gamle Oslo.

Jokke på VG-listaMusikkextra

Hele 400 forslag er kommet inn, blant dem 100 døde personer, som Trygve Bratteli, Knut Hamsun og Annette Thommessen.

- Viktig rolle

20. desember skal Oslo-politikerne fatte et vedtak i saken, som vedrører et område øst for Akerselva i Oslo som nå gjennomgår store forandringer.

- Også den type musikere har en viktig rolle i hovedstaden, mener Åge Skøelv (SV), leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo.

- Joachim Nielsen har en sterk Oslo-profil. Det er viktig å hedre personer som ikke kommer fra den såkalte finkulturen, fastslår Skøelv.

- Kandidaturet til Joachim Nielsen står utvilsomt sterkt blant mange av bydelsutvalgets medlemmer. Jeg er ikke enig, erklærer nestlederen i bydelsutvalget, Tore H. Vigerust fra Høyre.

Jokke, som den populære avdøde sangeren og låtskriveren heter på folkemunne, var ikke representert i bunken av forslag som kom inn til komiteen som behandler saken.

Tilført

Det var faktisk representanter fra RV, SV, Venstre og Høyre som fremmet den folkelige og jordnære artisten i en protokolltilførsel, hvor det er anført at «Joachim Nielsen (Jokke) bør få sitt navn på en gate, plass eller bro i forbindelse med ny navnsetting av disse i reguleringsområdet».

- Nielsen har ingen mulighet til å få en egen gate nå. At han nevnes, er nok et uttrykk for at noen ønsker Jokke øverst på listen over kandidater neste år, når nye gater skal navnsettes. Dette kommer til å skje over en periode på 6-7 år, forklarer Tore H. Vigerust.

Flere artikler

 1. Gir ut ukjente Jokke-skatter

 2. Pluss content

  Plateselskap gir ut nye, unike «Jokke»-låter

 3. Uproblematisk å gi ut plater etter Jokkes død

 4. «Hemmelig» Jokke-plate utgis

 5. Pluss content

  Bestevennen forteller: Jokkes siste timer

Fra andre aviser

 1. Jokke kan få egen gate

  Fædrelandsvennen
 2. Jokke kan få egen gate

  Bergens Tidende
 3. Holder Jokkes sanger levende

  Fædrelandsvennen
 4. Slik endte Jokkes flyttedugnad hos naboen

  Aftenposten
 5. Se de upubliserte bildene av Jokke på flyttesjau hos naboen

  Aftenposten
 6. Rocker for Jokke

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no