GATEMUSIKANT: Dersom Oslo-politikere får det som de vil, kan den avdøde rockeren Joachim «Jokke» Nielsen få en gate oppkalt etter seg. Her er han i 1997 sammen med Tourettes. Foto: Bente Frøytlog/VG. Foto:

«Jokke» kan få egen gate

Joachim «Jokke» Nielsen, som døde i 2000, kan få en gate, et torg eller en bro i Bjørvika, Bispevika eller Lohavn oppkalt etter seg.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Enkelte lokalpolitikere i Gamle Oslo har foreslått dette i en høring om gatenavn i bydelen Gamle Oslo.

Jokke på VG-listaMusikkextra

Hele 400 forslag er kommet inn, blant dem 100 døde personer, som Trygve Bratteli, Knut Hamsun og Annette Thommessen.

- Viktig rolle

20. desember skal Oslo-politikerne fatte et vedtak i saken, som vedrører et område øst for Akerselva i Oslo som nå gjennomgår store forandringer.

- Også den type musikere har en viktig rolle i hovedstaden, mener Åge Skøelv (SV), leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo.

- Joachim Nielsen har en sterk Oslo-profil. Det er viktig å hedre personer som ikke kommer fra den såkalte finkulturen, fastslår Skøelv.

- Kandidaturet til Joachim Nielsen står utvilsomt sterkt blant mange av bydelsutvalgets medlemmer. Jeg er ikke enig, erklærer nestlederen i bydelsutvalget, Tore H. Vigerust fra Høyre.

Jokke, som den populære avdøde sangeren og låtskriveren heter på folkemunne, var ikke representert i bunken av forslag som kom inn til komiteen som behandler saken.

Tilført

Det var faktisk representanter fra RV, SV, Venstre og Høyre som fremmet den folkelige og jordnære artisten i en protokolltilførsel, hvor det er anført at «Joachim Nielsen (Jokke) bør få sitt navn på en gate, plass eller bro i forbindelse med ny navnsetting av disse i reguleringsområdet».

- Nielsen har ingen mulighet til å få en egen gate nå. At han nevnes, er nok et uttrykk for at noen ønsker Jokke øverst på listen over kandidater neste år, når nye gater skal navnsettes. Dette kommer til å skje over en periode på 6-7 år, forklarer Tore H. Vigerust.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder