PROTESTERER: Rapper Snoop Dogg deltar i en protest mot dødsstraffen til Stanley «Tookie» Williams i San Quentin, California. Foto: Reuters

Snoop Dogg vil redde dødsdømt

(VG Nett) Rapperen Snoop Dogg deltok lørdag i en demonstrasjon utenfor et fengsel der tidligere gjengleder Stanley «Tookie» Williams (51) sitter på dødscelle.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Mer enn 1000 deltok i demonstrasjonen utenfor San Quentin State Prison, ifølge Los Angeles Times. Det er den største folkemengden som har protestert mot en dødsdom utenfor fengselet noen gang, ifølge California-politiet.

Snoop Dogg var en av de mange fremmøtte. Han mener en dødsstraff er for strengt for «Tookie» som var en av de som stiftet gjengen Crips, der også Snoop har vært medlem.

Snoop Dogg kom til stedet ikledd en t-skjorte med påskriften «SaveTookie.org» og holdt en tale der han forsvarte den 51 år gamle fangen.

HOLDT TALE: En engasjert Snoop Dog. Foto: Reuters

Selv har Snoop Dogg mange ganger vært i søkelyset for mindre positive ting enn musikken sin. Etter Quart-festivalen i sommer hevdet han at han hadde røyket marihuana på scenen.

Fire drap
Stanley «Tookie» Williams har blitt idømt dødsstraff etter at han stod bak fire drap i Los Angeles i 1979. Straffen skal etter planen gjennomføres 13. desember.

Williams har etter at han ble fengslet kjempet hardt for å advare ungdom mot gjenger. Han har til og med blitt nominert til Nobels fredspris og blitt en stjerne og et forbilde blant mange unge for sitt arbeid. Men straff vil han få likevel, selv om mange mener den er for streng.

- Han burde være i fengsel, men ikke få dødsstraff, det er altfor strengt, mener 16 år gamle Nobel Broach fra Oakland. Han ble betatt av Williams da han så filmen «Redemption» der Jamie Foxx spiller rollen som den dødsdømte fangen.

Sammen med Snoop Dogg ber han guvernør Arnold Schwarzenegger om å spare Williams' liv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder